hozzászólások

leírás

A tavaszi piacok egyik legelső szabadföldi terménye az újhagyma.
Gyakorlatilag a vöröshagyma ültetésének "mellékterméke", mivel nagyon sokszor a sűrűre vetett hagyma ritkításakor szedik fel a "fölösleges" töveket, és ezt értékesítik újhagymaként.
Illóolaj, illetve vitamintartalma (B- és C-vitamin) jelentős, ezek megóvása érdekében fogyasztása nyersen ajánlott.
Étvágygerjesztő, vizelethajtó, bélféregűző hatású.
Nem csak a fehér hagyma részt, de gyakorlatilag az egész zöldséget felhasználhatjuk.
További információk és tudnivalók a vöröshagymánál.

mikor vegyem

Bár egész éven át termelhető, tavasszal a legfinomabb.

hogyan tároljam

A hűtőszekrény zöldségtartó rekeszében pár napig eltarthatjuk.
Ha nagyobb mennyiséget vásárolunk, akkor apróra vágva és lesózva üvegekbe tölthetjük, és a kész ételízesítőt szintén a hűtőszekrényben tároljuk.

Újhagyma alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!