Tavaszidéző vacsorák

Ezen a héten végre beköszönt az igazi tavasz! A meteorológusok előrejelzései szerint a hőmérséklet immár tartósan 15 fok fölött alakul, így talán valóra válik az az álmunk, hogy elérkezik a 2013-as tavasz.

Dobjuk fel a hetet isteni vacsorákkal! Ajánlunk medvehagymát, brokkolit, de lesz sajttorta is!

Hétfő

Az utóbbi évek egyik méltatlanul mellőzött, majd hihetetlen visszatérést produkáló konyhai alapanyaga egyértelműen a medvehagyma. A tavasz slágere 200-300 forintért kapható a piacokon nagyobb csokrokban, s persze nyersen a legegészségesebb, azért mártásként, csirkemellfilé mellé, kevés salátával is szívesen kínáljuk.

Kedd

A tavaszi örömünnep tiszteletére zsenge zöldborsóból főzünk estére egy finom főzeléket – ha kapunk hozzá friss petrezselymet, ne habozzunk megszórni vele. Van, aki tejjel, más tejfölös habarással és vízzel készíti – bármelyik is a szimpatikus, mindenhogyan finom a végeredmény, ami simán lesöpri a régi, menzai rossz emlékeinket!

4+1 maradékmentő vacsora >>

Szerda

El Salvador egyik nemzeti főfogása ez a tortillaféleség – aki még nem hallott a pupusasról, feltétlenül próbálja ki. A serpenyőben süthető, összelapogatott tésztagombócok sajttal, pirospaprikával és némi tejföllel a tetejükön a legfinomabbak, különösen, ha tavaszi zöldeket is kínálunk hozzájuk!

Tortillarecepteket itt találsz >>

Csütörtök

A sajttortával általában azok is megpróbálkoznak, akik egyébként még életükben nem sütöttek tortát: ennek az expressz receptnek erőssége is a mascarponéban, a tejszínben és a málnában rejlik, és szinte lehetetlen elrontani. A szeletekre vágott hűs tortát viszont imádni fogja a kóstoló közönség!

Sajttorták receptjei >>

Péntek

A brokkoli az egész telünket végigkísérte: primőrként vagy fagyasztva, de többször is került belőle az asztalunkra, s még egy utolsó körben összedobunk belőle egy jó, fokhagymás-tejszínes krémlevest. Hamarosan már a tavaszi zöldekből főzzük a leveseket!

Olcsó, gyors, egészséges: főzelék! >>

A Reggeli és vacsora rovat korábbi hasznos cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek