Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pasta alla Norma ricottával

Pasta alla Norma ricottával
Pasta alla Norma ricottával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Catania tésztája... és Vincenzo Bellini: Pasta alla Norma

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt kevés olajon enyhén megsütjük, majd kéztörlő papírra tesszük, hogy felszívja az olajat.
  2. Majd egy kevés olajon megpároljuk a hagymát. Hozzáöntjük a paradicsom konzervet, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd szétnyomkodjuk a paradicsomokat. Pár percig főzzük, amíg a mártás nem lesz egy kicsit testes.
  3. Majd ezután hozzáadjuk a megfőtt, lecsöpögtetett tésztát - ne feledjük, a tésztát ne főzzük szét, hanem "al dente" állagúra főzzük, ez a Barilla penne rigate esetében max. 11 perc -. Kicsit elkeverjük, majd elzárjuk a tüzet alatta.
  4. Ekkor belekeverjük a padlizsánt, a ricotta felét és a durvára tépkedett bazsalikomot, s ha kell, akkor még sózzuk és borsozzuk.
  5. Tálaláskor mindent tányért megszórunk még ricottával.

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 740
elküldve: 5
receptkönyvben: 204
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

padlizsános tészta, padlizsános-paradicsomos pasta, szicíliai tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

590
penne 450 g
konzerv paradicsom 400 g
olívaolaj 1 ek
ricotta 250 g
bazsalikom 1 marék
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 0.5 db
padlizsán 1 db