r
Nosalty Logó

Fussilli zöldborsóval és csirkemájjal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
nyultanti
Fussilli zöldborsóval és csirkemájjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A raguhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 1329 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A raguhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 5313 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A raguhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 241 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1844.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1043 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4424 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1051 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    2502 micro
Összesen 1329 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.8 g

Zsír

  • Összesen
    327.9 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7378.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    561 mg
  • Kálcium
    1430 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    3451 mg
  • Nátrium
    1327 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1144.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18056 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    853 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4173 micro
  • Kolin:
    1245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17697 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    4203 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    10007 micro
Összesen 5313 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    818 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    802 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A májas-zöldborsós raguhoz a csirkemájat 2x2 cm-es darabokra vágjuk, aztán a vajat és az olajat egy teflonserpenyőben mérsékelt lángon kevergetve összeolvasztjuk. Válasszunk méretes serpenyőt, sőt itt a remek alkalom, hogy előkapjuk a lelkesen megvásárolt, ám rendkívül ritkán használt wok edényünket, végre kihasználhatjuk a képességeit. Rádobjuk a májat, és nagy lángon 5 perc alatt megsütjük benne. Közben egyszer-egyszer megforgatjuk a darabokat fakanállal, hogy egyenletesen piruljanak. Ezután a májra ráöntjük a balzsamecetet, és miközben felkapargatjuk az esetleg lepirult falatokat, megvárjuk, amíg gyorsan elsistereg róluk az ecet szúrós, nyers ereje. Ekkor a megsült májat szűrőlapáttal kiszedjük egy tálra, megsózzuk-megborsozzuk, és alufóliával letakarva félretesszük.
  2. Közben előkészítjük az egyszerű sajtmártást: a parmezánt megreszeljük, a fokhagymát megpucoljuk és finomra zúzzuk, aztán a mascarponét és a tejszínt lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel simára keverjük, és hozzáadjuk a parmezánt meg a fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, megfűszerezzük szerecsendióval, és félretesszük.
  3. Egy nagy fazékban bő 4 liter vizet forralunk a tésztának. Amíg felmelegszik, elkezdjük megpárolni a zöldborsót. A petrezselymet apróra vágjuk, aztán az eddig használt serpenyőbe, amelyben még ott a májsütésből maradt vajas-olajos zsiradék, beleszórjuk a zöldborsót. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük a petrezselymet, és 10 perc alatt puhára pároljuk. Közben olykor átkavarjuk, de semmi értelme végig mellette állni.
  4. Ha a tészta főzővize már lobogva forr, megsózzuk, és megfőzzük benne a fusillit. Amikor leszűrjük, tegyünk félre 1-2 dl-t a főzővízből, szükség lehet még rá.
  5. És most jön az utolsó felvonás: A megpárolt zöldborsóhoz visszapakoljuk a serpenyőbe a megsütött májat, aztán a májas-zöldborsós ragura ráöntjük az előre összehabart sajtmártást. Ezután a megfőtt tésztát hozzáadjuk, és az egészet nagy lángon, szűk 1 perc alatt kevergetve összemelegítjük. Ha úgy látjuk, túl sűrű lett, belevegyítünk 1-2 merőkanálnyit a tészta forró főzővizéből is.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 265
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14335
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 22.

Ajánló

Elkövettem azt a nem túl nagy hibát, hogy emlékezetből vásároltam, és sertésmájat vettem csirkemáj helyett. Nem okozott nagy problémát, így is kitűnő lett az étel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fussilli zöldborsóval és csirkemájjal
nyultanti 100 recept

A máj szerintem nem finom. Hacsak... hacsak nem egy igazán hozzáillő ízzel hozzuk össze. Márpedig a zöldborsó és a fokhagyma pazar ízkombinációt alkot a májjal, felülmúlva a legkülönlegesebb ínyenc fogásokat is. Szeretem ezt az ételt készíteni, mert ahogy borítgatom egymásba a borsót, a májjal, majd a sajtszószt, végül a tésztát, látványosan alakul az étel, és a végeredmény mindig tuti befutó.

Hozzávalók

A raguhoz

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek