r
Nosalty Logó

Fussilli zöldborsóval és csirkemájjal

nyultanti
Fussilli zöldborsóval és csirkemájjal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A raguhoz

A sajtmártáshoz

1329
Kalória
51.7g
Fehérje
94g
Szénhidrátok
82g
Zsír
286.1g
Víz
537.3g
Koleszterin
7.9g
Rost
12.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A raguhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 1329 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A raguhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 5313 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A raguhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 241 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1844.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    286.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1043 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4424 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1051 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    2502 micro
Összesen 1329 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.8 g

Zsír

  • Összesen
    327.9 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7378.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    561 mg
  • Kálcium
    1430 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    3451 mg
  • Nátrium
    1327 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1144.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18056 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    853 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4173 micro
  • Kolin:
    1245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17697 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    4203 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    10007 micro
Összesen 5313 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    818 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    802 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. A májas-zöldborsós raguhoz a csirkemájat 2x2 cm-es darabokra vágjuk, aztán a vajat és az olajat egy teflonserpenyőben mérsékelt lángon kevergetve összeolvasztjuk. Válasszunk méretes serpenyőt, sőt itt a remek alkalom, hogy előkapjuk a lelkesen megvásárolt, ám rendkívül ritkán használt wok edényünket, végre kihasználhatjuk a képességeit. Rádobjuk a májat, és nagy lángon 5 perc alatt megsütjük benne. Közben egyszer-egyszer megforgatjuk a darabokat fakanállal, hogy egyenletesen piruljanak. Ezután a májra ráöntjük a balzsamecetet, és miközben felkapargatjuk az esetleg lepirult falatokat, megvárjuk, amíg gyorsan elsistereg róluk az ecet szúrós, nyers ereje. Ekkor a megsült májat szűrőlapáttal kiszedjük egy tálra, megsózzuk-megborsozzuk, és alufóliával letakarva félretesszük.
  2. Közben előkészítjük az egyszerű sajtmártást: a parmezánt megreszeljük, a fokhagymát megpucoljuk és finomra zúzzuk, aztán a mascarponét és a tejszínt lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel simára keverjük, és hozzáadjuk a parmezánt meg a fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, megfűszerezzük szerecsendióval, és félretesszük.
  3. Egy nagy fazékban bő 4 liter vizet forralunk a tésztának. Amíg felmelegszik, elkezdjük megpárolni a zöldborsót. A petrezselymet apróra vágjuk, aztán az eddig használt serpenyőbe, amelyben még ott a májsütésből maradt vajas-olajos zsiradék, beleszórjuk a zöldborsót. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük a petrezselymet, és 10 perc alatt puhára pároljuk. Közben olykor átkavarjuk, de semmi értelme végig mellette állni.
  4. Ha a tészta főzővize már lobogva forr, megsózzuk, és megfőzzük benne a fusillit. Amikor leszűrjük, tegyünk félre 1-2 dl-t a főzővízből, szükség lehet még rá.
  5. És most jön az utolsó felvonás: A megpárolt zöldborsóhoz visszapakoljuk a serpenyőbe a megsütött májat, aztán a májas-zöldborsós ragura ráöntjük az előre összehabart sajtmártást. Ezután a megfőtt tésztát hozzáadjuk, és az egészet nagy lángon, szűk 1 perc alatt kevergetve összemelegítjük. Ha úgy látjuk, túl sűrű lett, belevegyítünk 1-2 merőkanálnyit a tészta forró főzővizéből is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: wok

A máj szerintem nem finom. Hacsak... hacsak nem egy igazán hozzáillő ízzel hozzuk össze. Márpedig a zöldborsó és a fokhagyma pazar ízkombinációt alkot a májjal, felülmúlva a legkülönlegesebb ínyenc fogásokat is. Szeretem ezt az ételt készíteni, mert ahogy borítgatom egymásba a borsót, a májjal, majd a sajtszószt, végül a tésztát, látványosan alakul az étel, és a végeredmény mindig tuti befutó.

További receptek

Spenótos mac & cheese

Ez a vibrálóan élénkzöld mac and cheese egy örök kedvenc, egy klasszikus komfortfogás, amelyet pikk-pakk össze lehet állítani, ha ránk tör az éhség. Több főt is jóllakathatunk vele! ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Így nevelj kaprot a kertedben, hogy bő termésű legyen

A kapor az egyik legmegosztóbb fűszernövény: vannak, akik minden ételben el tudnak képzelni egy kevéskét belőle, míg az ellentábor már az illatát (szagát?) sem bírja elviselni. Ha úgy érzed, a te kertedben ott a helye, akkor olvass tovább, hogy a lehető legtöbb teremjen belőle!

Top Receptek