r
Nosalty Logó

Gomba vadas füstölt paprikás pappardellével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Gomba vadas füstölt paprikás pappardellével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 961 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    4774 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 319 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3337.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    1939 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    957.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1643 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14323 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3100 micro
Összesen 961 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    411 micro
  • β-karotin
    1190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két kanál olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk az apróra darált leveszöldségeket, és felengedjük fél liter vízzel, puhára főzzük.
  2. Ha megfőttek a zöldségek, botturmixszal pépesre törjük. Beletesszük a cukrot, borsot, mustárt, babérlevelet, a citromlevet.
  3. A tejfölt elhabarjuk a kanál liszttel, és a szószhoz adjuk folytonos habverővel való keverés mellett, összeforraljuk.
  4. Közben egy nagy serpenyőben egy kanál olajon elkezdjük pirítani a kb. 4-5 mm vastagra szelt gombát, sózva, borsozva, petrezselyem hozzáadásával addig pirítjuk, míg elpárolog minden leve és megpirul.
  5. Ha elkészült, a vadas szószba keverjük.
  6. 20 dkg főtt füstölt paprikás, chilis főtt pappardellével (elkészítése a blogomon) tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2865
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gomba vadas füstölt paprikás pappardellével
Évi néni 1830 recept

Az egész ételt azért találtam ki, mert ehhez a tésztához szerettem volna készíteni valami hozzáillőt. Mindig azon fő a fejem, hogyan lehet tésztát színezni, ízesíteni. Úgy érzem, ez egy nagyon jó párosítás volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek