r
Nosalty Logó

Gombás tagliatelle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A kis gasztronauta
Gombás tagliatelle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1591 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1526 micro
Összesen 398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2419.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1173 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    860 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    847 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3765 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6104 micro
Összesen 1591 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó sós vízben fogkeményre főzzük.
  2. Közben elkészítjük a szószt: a gombákat megtisztítjuk és felszeleteljük. Kevés olívaolajon pár percig pirítjuk, majd sózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük.
  3. A felaprított petrezselyemzöldet és a fokhagymát (vékony lapokra vágva) a gombához adjuk. Felöntjük tejszínnel, és készre forraljuk. Diónyi vaj hozzáadása krémesebbé teszi a mártást és kicsit be is sűríti. A kifőtt tésztával összeforgatjuk.
  4. A tésztát egy tálra halmozzuk, megkoronázzuk egy jó nagy marék ruccolával, kevés olívaolajjal, pár csepp citromlével és frissen őrölt borssal fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 15028
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás tagliatelle
A kis gasztronauta 142 recept

Könnyű, gyors és mennyei eledel, a tálalásnál hozzáadott "extrákkal" válik kicsit izgalmasabbá az ételünk.  Gazdagíthatjuk természetesen különböző erdei gombákkal, de ez a változat is megállja a helyét. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!