Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagetti al lemone

Spagetti al lemone
Spagetti al lemone
10 perc / előkészület: 3 perc főzés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mennyei, mennyei, mennyei!  Hűűűű, de finom volt ez, szinte nem is tudtam abbahagyni. :) 

Talán furcsán hangzik ez a citromos tésztára, de bizton állítom, hogy ilyen letisztult, egyszerű, mégis isteni ételt ritkán eszik az ember fia!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Nagyon finom köret natúr csirke vagy pulykamell mellé, és magában is egy finom fogás!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük (al dente).
  2. A citromhéjakból egy zöldségpucolóval vékonyan levágunk pár csíkot a díszítéshez, a többi héjrészt lereszeljük, majd levüket kinyomjuk.
  3. A fokhagymagerezdeket szétnyomkodjuk, bedörzsöljük vele körbe a tálat is, amibe a főtt tészta szervírozva lesz.
  4. A kinyomott fokhagymagerezdekre rálöttyintjük a olívaolajat, a citromok kifacsart levét, héját és a felaprított petrezselymet.
  5. Erre kerül forrón a leszűrt (de nem leöblített!) tészta.
  6. Összeforgatjuk, lefedve néhány percig állni hagyjuk.
  7. Forrón, a lereszelt pecorino sajttal megszórva fogyasztjuk!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 24 910
elküldve: 32
receptkönyvben: 710
elkészítve: 52/68
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
131 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

citromos spagetti, spagetti citromosan, pecorinos tészta

Hozzászólások (36)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Elkepestö Schütötök
Kaddu-Laḍḍu / Elkepestö Schütötök Tue, 2015-12-08 16:04

Egy bennfentes (nem olasz, de sokszor volt kint a csizma alakú félszigeten, amúgy skót) azt mondta, hogy ez a citromos megoldás jellegzetesen szicíliai. A nyár végén kipróbáltam ezt a fogást, gyorsan el is fogyott, mert én is alig tudtam abbahagyni. Még a zenekari próbákon is vártam, hogy végezzünk már végre, hogy aztán hazamehessek és nekiülhessek a következő adagnak!

katii
katii Fri, 2014-09-19 14:41

Sziasztok! Tényleg 10 gerezd fokhagymát tesztek 500 g spagettihez? Köszi :)

Frutyesz
Frutyesz Tue, 2014-01-28 15:28

Én is nagyon szeretem! Most is elkészítettem, de citrom nélkül és gluténmentes spagettiből! isteni lett..... Én is csak ajánlani tudom! Köszönjük! :-)

bakos4494
bakos / bakos4494 Wed, 2012-09-26 15:22

A fenyőmagot a kispesti piac magos boltjaiban szoktam beszerezni, itt viszonylag gyorsan pörög a készlet, így nagyobb az esély, hogy az árú OK-s, de garancia semmire nincs. Nálunk 0,5kg tésztára 0,5-1 fej fokhagyma, 0,5 vaj, 0,5dl olivaolaj, 1mk durvára tört bors, 1-2 citrom lereszelt héja és leve, 1-1,5 férfimaréknyi apróra vágott bazsalikomlevél, 1 maréknyi pirított fenyőmag, és egy 200 g-os pecorino v. parmezán fogy (3-4 személyre). Én az edényt nem kenem át a fokhagymával, viszont sütőben előmelegítem (1-esen), ebbe teszem a vajat, olajat, a fűszerek 75-80%-át (kivéve a chilit), kézi habverővel összekeverem, hozzákeverem forró tésztát, és mehet az asztalra. Mindenki a maga ízlése szerint a tányérján beállítja a sajt, bazsalikom, chili, bors, citromlé arányait, megszórja fenyőmaggal és örül.

diavega
DiaNatura / diavega Fri, 2012-09-28 13:02

Nagyon szépen köszönöm, hogy megírtad a fellelőhelyet!:) A Kispesti piac nincs messze, ha arra járok fel fogom keresni a magos boltot....és a szuper receptváltozatod! Biztos, hogy meg fogom próbálni én is és más is hasznát látja. Nagyon jó ötleteket is hoztál! Köszönöm még egyszer!
Üdv,
Dia

bakos4494
bakos / bakos4494 Mon, 2012-09-24 17:13

Pirított fenyőmag, a petrezselyem helyett friss bazsalikom és ízlés szerint adagolt apróra vágott friss chili tovább fokozza az élményt, legalábbis nálunk ezen a módon az egyik kedvenc.

diavega
DiaNatura / diavega Tue, 2012-09-25 21:22

Köszönöm az építő jellegű hozzászólást! Szuper, hogy megírtad,örülök neki! Finom fenyőmagot én még soha nem kaptam, mindig avas volt amit vettem, így már nem is próbálkozom vele. Ha van jó tipped erre, megköszönném! Bazsalikommal, chilivel isteni lehet, de akkor gondolom csak kevés citrom kellene bele...Ha van kedved írd meg az arányokat, biztos más is örül majd neki!

Sunyi
Sunyi / Sunyi Fri, 2012-07-20 10:08

Jaj de jó hogy te leírtad a receptet. Én is láttam azt a műsort csak sajnos nem a recept elejétől, úgyhogy nem tudtam pontosan mit kell csinálni. Hamarosan el is fogom készíteni!

diavega
DiaNatura / diavega Mon, 2012-07-23 08:48

Kedves Sunyi!
Örülök, hogy "tudtam segíteni". :) Ha elkészítetted, írd meg, hogy beváltotta-e a hozzá fűzött reményeket.
Üdv, Dia

Milus07
Milus07 Thu, 2012-07-12 12:14

Skeptikus voltam,de ISTENI :) és ami a legfontosabb a férjem is oda volt érte:)

diavega
DiaNatura / diavega Thu, 2012-07-12 15:00

De jó, de jó, jó ilyen szavakat olvasni!
Nagyon örülök és köszönöm, hogy megírtad a véleményed!
Az hogy a férjednek is ízlett, meg külön öröm, mert egy húsmentes étellel azért nehezebb őket elkápráztatni! :)))
Üdv, Dia

krivan
krivan Mon, 2012-07-09 09:36

Sziasztok,

Pecorino sajtot hol lehet beszerezni? Ha az nincs, akkor milyen sajtot ajánlatok helyette?

diavega
DiaNatura / diavega Mon, 2012-07-09 13:20

Kedves Krivan!
Én legutóbb az egyik nagyobb áruházlánc /madaras:)/ helyben csomagolt sajtok részlegén vettem, de nagyon jó a parmezán sajt is!
Üdv, Dia

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sat, 2012-07-07 11:04

Tegnap elkészült!
Isteni finom lett, gyors, egyszerű, üdítő...biztosan nem ez volt az utolsó alkalom. :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra

diavega
DiaNatura / diavega Sun, 2012-07-08 20:09

Kedves Nóra!
Nagyon szépen köszönöm, hogy kipróbáltad a receptet, nagy örömmel tölt el, hogy ízlett!
Igen ilyen hőségben pont az ilyen ételek a jók, azóta én is elkészítettem még egyszer rákkal, a következő pedig a füstölt lazac lesz, amivel ki szeretném próbálni.... vagy valami hasonlót...
Nagyon köszönöm, hogy írtál!:)
Üdv, Dia

Koni08
Koni08 Sat, 2014-08-09 16:22

Szia! a lazacos es rakos verzioid fent vannak a receptjeid kozott?ha esetleg nincs, akkor felraknad :)? nagyon erdekelne!;)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2012-07-03 08:31

Hű, ez nagyon tetszik! Ma kis is próbálom, isteni frissítő lesz ebben az időben! :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra

diavega
DiaNatura / diavega Wed, 2012-07-04 07:03

Kedves Nóra!
Nagyon örülök, hogy tetszik!
Próbáld ki bátran és írd meg, hogy milyen lett! :)
Üdv, Dia

diavega
DiaNatura / diavega Thu, 2012-06-28 17:02

Kedves Éváim! :)
Végtelenül kedvesek vagytok és ez nekem nagyon jól esik! :)
Én örülök hogy tudtam ötletet adni a vacsorához!
Szép napokat nektek is!
Üdv, Dia

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-06-27 20:42

Kedves dianatura!

Meg volt ez a csoda! :-D
Vacsorára: - illatos, színes, zamatos felséges finomság, nem nehéz vacsorára, és az biztos, máskor is fogom készíteni, nagyon köszönjük.:-))
Szép estét kívánok!

Éva-Anyóca

evaneo
Oli(E)va / evaneo Wed, 2012-06-27 18:23

Szia, Dia! Kivegeztel...::)) Szerencse, hogy citrom, meg olivaolaj mindig van itthon...felsorakozok gregoreva melle... Udv, Eva

1661
spagetti tészta 500 g
citrom 3 db
petrezselyem 1 csokor
pecorino sajt 15 dkg
fokhagyma 10 gerezd
olívaolaj 1 dl