r
Nosalty Logó

Cukkinis carbonara

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tenger
Cukkinis carbonara
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 1528 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3752 micro
Összesen 384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5053.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    2519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    764.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    702 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    906 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15009 micro
Összesen 1528 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1258 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A szalonnát csíkokra vágjuk.
  2. A kakukkfű levélkéit leszedjük.
  3. A cukkiniket félbe, majd ferde szeletekre aprítjuk.
  4. A tésztát forró vízben feltesszük főni.
  5. Kevés olívaolajon megpirítjuk a szalonnát. Hozzáadjuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk.
  6. Most elkészítjük a mártást: a tojássárgáját a tejszínnel, a parmezán felével, sóval, borssal elkeverjük.
  7. Közben a cukkini szépen megsül (nem szottyosra!). Rádobhatjuk a kakukkfüvet, jól átforgatjuk.
  8. Ha kész, hozzáöntjük a közben fogkeményre megfőtt tésztát, átkeverjük, majd levesszük a tűzről.
  9. Lassan, kevergetve hozzácsorgatjuk a mártást, ha kell adunk hozzá a tészta főzőlevéből. Nem sütjük tovább!
  10. A maradék parmezánnal megszórva azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 537
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 30038
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.

Ajánló

Érdemes szépen előkészíteni a dolgokat, mert pörgős munka. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már feltöltöttem a receptet, amikor látam, megjelent mástól. Először természetesen arra gondoltam, megkérem a szerkesztőket, ne tegyék fel ezt. De végigolvastam és hagyom. Mert kicsit azért más az, mint ahogy a szakács mondja-írja receptjében. Ebben az esetben most fontosnak tartom az eredetiséget. :-) Ugyanis hangsúlyozta, hogy mindig ott "rontják el" a carbonara mártást, hogy agyontejszínezik (persze finom lehet úgy is, csak akkor annak nem az a neve.. Szóval fontos: 2 tojássárgájához 1/2 cup tejszín az arány. És a tészta főzővízével higít, ha kell. Eredetileg csak ennyit írtam kommentnek: Jamie Oliver valamelyik műsorában láttuk 1-2 hete. Azonnal bekerült a kipróbálandók listájára. Több helyen is megtaláltam a net-en, de muszáj feltenni, el ne felejtsem és hátha valaki még nem ismeri, pedig érdemes! Csudafinom. Tegnap a piacon nagyon helyes cukkini babákat kaptam. A feléből elkészítettük. A másik feléből is ez lesz jövő héten. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek