r
Nosalty Logó

Kapros túróval töltött durum tortellini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Kapros túróval töltött durum tortellini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejszínes mártáshoz

A fokhagymás vajhoz

Összesen 629 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejszínes mártáshoz

A fokhagymás vajhoz

Összesen 2516 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejszínes mártáshoz

A fokhagymás vajhoz

Összesen 189 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1792.3 g
  • Cink
    167 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    132 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 629 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7169.3 g
  • Cink
    669 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    957 mg
  • Vas
    526 mg
  • Magnézium
    715 mg
  • Foszfor
    2837 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1202 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2516 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.8 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tejszínes mártáshoz

A fokhagymás vajhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, egy kevés vizet, majd elkezdjük összedolgozni a tésztát. A vizet csak apránként adjuk hozzá, mert lehet, hogy nem veszi fel majd a teljes mennyiséget.
  2. Ha már összeállt a tészta, deszkára kitesszük és ott gyúrjuk tovább. Nagyjából 5 perc alatt szépen kidolgozzuk a tésztát. Jó masszív, rugalmas tésztát kell kapnunk.
  3. Műanyag zacskóba téve legalább egy órát pihentetjük.
  4. Míg a tészta pihen, a kaprot finomra vágjuk és a túróval, tejföllel jól kikeverjük. Sóval ízesítjük.
  5. Pihentetés után a tésztát kisebb adagokban (a többi a zacskóban marad, hogy ne száradjon), alaposan lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra és nagyjából négyszögletesre nyújtjuk.
  6. Ezután kb. 4x4 cm-es négyzetekre vágjuk.
  7. Minden kis négyzet közepébe egy kevés tölteléket helyezünk, majd következik a formázás.
  8. Félbe hajtjuk a kis tésztanégyzetet úgy, hogy először két szemben lévő sarkát összenyomjuk (mintha szalvétát hajtogatnánk). Így kapunk egy háromszöget. Ezután a háromszög csúcsától lefelé haladva szépen összedolgozzuk a széleken a két réteg tésztát. Vigyázzunk, hogy a töltelék ne nyomódjon ki.
  9. Mikor a két széle kész van, a háromszög két oldalsó csúcsát összefogjuk, jól összedolgozzuk, így kis batyut formázunk a tésztából.
  10. Egy kis lábasban elkeverjük a főzőtejszínt a tejföllel és sóval, közepes lángon összeforraljuk.
  11. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, a két gerezd fokhagymát félbevágjuk, majd vágott felükkel a vajba tesszük és 2-3 percig együtt hevítjük, hogy a vaj átvegye a fokhagyma ízét. Ezután a gerezdeket kivesszük.
  12. A tortellinit kisebb adagokban forró, lobogó sós vízbe dobjuk, és 3 perc alatt készre főzzük; ezalatt szépen megnőnek és feljönnek a víz tetejére.
  13. Eközben a fokhagymás vajon megpirítjuk a kockákra vágott tarját, majd kis tálra kitesszük.
  14. A kész tortellinit szedőkanállal egy szűrőbe tesszük, hogy lecsepegjen, majd a forró fokhagymás vajon átforgatjuk (vigyázzunk a vajra, nehogy megégjen).
  15. Forrón tányérokra szedjük, meglocsoljuk a tejszínes mártással, megszórjuk a pirított tarjával és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10635
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az első házi tortellinim. :) Idejét sem tudom, hogy mikor ettem ilyesmit utoljára. Azt hiszem még Olaszországban, egy családi nyaralás alkalmával. Hűűű... de rég volt. Még kislány voltam. Tegnap, ahogy a durum tagliatellét csináltam, eszembe jutott, hogy ma valamiféle töltött tésztát is kellene készíteni. A héten vettem túrót, mert azt terveztem, hogy egyik nap csusza lesz a vacsora. De amint megláttam, hogy ott csücsül a hűtőben, tudtam, hogy ez lesz a töltelék jó kaprosan. Párom máshogy nem is eszi meg a kaprot, csak így, sós túrós töltelékben. :) Szóval gondoltam meglepem. Négy adagban nyújtottam, vágtam, töltöttem és formáztam a tésztát... hát eltartott egy darabig, de nagyon megérte a szöszmötölés. Jó meglepetés lett. Én most csak a felét főztem ki, a másik adag ment szépen a fagyasztóba. Legalább az is tesztelve lesz. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tejszínes mártáshoz

A fokhagymás vajhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.