r
Nosalty Logó

Juhtúrós conchiglie

NS
Juhtúrós conchiglie
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

594
Kalória
31.8g
Fehérje
49g
Szénhidrát
29.9g
Zsír
214.4g
Víz
43g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2376 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1465 g
  • Cink
    100 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    214.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    4488 micro
Összesen 594 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    119.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5860.1 g
  • Cink
    399 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1683 mg
  • Vas
    314 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1630 mg
  • Nátrium
    1304 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    857.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    722 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    42 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    818 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9278 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    17951 micro
Összesen 2376 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    745 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

  1. A paradicsomkonzervet áttörjük vagy apróra vágjuk a paradicsomot, egy serpenyőben lángra tesszük, hozzáadunk 3 gerezd átnyomott fokhagymát, sót, borsot, oregánót, bazsalikomot, és kb 15 percig főzzük.
  2. Apróra vágjuk a hagymát és olivaolajon megdinszteljük, Wokban vagy serpenyőben, hozzáadunk 3 gerezd átnyomott fokhagymát és a spenótot. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Ha megfonnyadt a spenót, félretesszük.
  3. Egy tálban összekeverjük a juhtúrót, a túrót, a tejfölt, és az apró kockára vágott mozzarellát. Ha kihűlt a spenót, azt is hozzákeverjük.
  4. Forró vízben a tésztát kb 10-12 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük szűrőn.
  5. A spenótos túróval megtöltjük a kagylókat, egy tűzálló tál aljára tesszük a paradicsomszósz felét, a kagylókat ráültetjük. A tetejére a paradicsomszósz másik felét tesszük.
  6. Alufólia alatt előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Parmezánnal és friss bazsalikommal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x18

Ricottás conchigliet szerettem volna készíteni, de Fehérváron nem lehet kapni ricottát. Utólag rájöttem, hogy juhtúróval finomabb és olcsóbb is. Nagyon szeretem az olasz ételeket, enni is és elkészíteni is. A conchiglie tésztából ugyanazokat a recepteket lehet szerintem készíteni, mint a canneloniból, de nekem ez jobban tetszik.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Nosalty-kvíz: Hány mérgező gombát ismersz fel a képekről?

Amíg tart a gombaszezon, és az erdőt járjuk, addig szinte biztosan lépten-nyomon mi is belebotlunk az erdő apró lakóiba. Igen ám, de érdemes körültekintően közeledni feléjük, ugyanis nem mindegyik híres jószándékáról. Most olyan gombákat kell felismernetek képekről, melyek hazánkban is megteremnek, azonban mérgező hatásuk miatt tilos a fogyasztásuk.

Top Receptek