adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
200 g kagylótészta
-
15 dkg juhtúró
-
15 dkg tehéntúró
-
10 dkg mozzarella
-
400 g konzerv paradicsom
-
20 dkg spenót
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
bazsalikom ízlés szerint
-
5 dkg parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
oregánó ízlés szerint
594
Kalória
31.8g
Fehérje
49g
Szénhidrát
29.9g
Zsír
214.4g
Víz
43g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
50g kagylótészta186 kcal
-
38g juhtúró106 kcal
-
38g tehéntúró55 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
594
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
200g kagylótészta742 kcal
-
150g juhtúró425 kcal
-
150g tehéntúró221 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
200g spenót33 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
2376
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
13.6g kagylótészta50 kcal
-
10.2g juhtúró29 kcal
-
10.2g tehéntúró15 kcal
-
6.8g tejföl13 kcal
-
6.8g mozzarella20 kcal
-
27.1g konzerv paradicsom4 kcal
-
13.6g spenót2 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3.4g parmezán sajt13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
160
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.8 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1465 g
-
Cink 100 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 421 mg
-
Vas 79 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrát
-
Összesen 49 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 214.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 181 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 45 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2320 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 4488 micro
Összesen
594
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.3 g
Zsír
-
Összesen 119.7 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5860.1 g
-
Cink 399 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 1683 mg
-
Vas 314 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 1630 mg
-
Nátrium 1304 mg
-
Réz 16 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrát
-
Összesen 196.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 19 mg
Víz
-
Összesen 857.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1170 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 722 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 42 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 182 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 818 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 396 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9278 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 17951 micro
Összesen
2376
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.6 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 629 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 745 micro
-
Lut-zea 1218 micro
Összesen
160
kcal
Elkészítés
- A paradicsomkonzervet áttörjük vagy apróra vágjuk a paradicsomot, egy serpenyőben lángra tesszük, hozzáadunk 3 gerezd átnyomott fokhagymát, sót, borsot, oregánót, bazsalikomot, és kb 15 percig főzzük.
- Apróra vágjuk a hagymát és olivaolajon megdinszteljük, Wokban vagy serpenyőben, hozzáadunk 3 gerezd átnyomott fokhagymát és a spenótot. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Ha megfonnyadt a spenót, félretesszük.
- Egy tálban összekeverjük a juhtúrót, a túrót, a tejfölt, és az apró kockára vágott mozzarellát. Ha kihűlt a spenót, azt is hozzákeverjük.
- Forró vízben a tésztát kb 10-12 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük szűrőn.
- A spenótos túróval megtöltjük a kagylókat, egy tűzálló tál aljára tesszük a paradicsomszósz felét, a kagylókat ráültetjük. A tetejére a paradicsomszósz másik felét tesszük.
- Alufólia alatt előmelegített sütőben megsütjük.
- Parmezánnal és friss bazsalikommal tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 p
- Sütés ideje: 20 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x18
Ricottás conchigliet szerettem volna készíteni, de Fehérváron nem lehet kapni ricottát. Utólag rájöttem, hogy juhtúróval finomabb és olcsóbb is. Nagyon szeretem az olasz ételeket, enni is és elkészíteni is. A conchiglie tésztából ugyanazokat a recepteket lehet szerintem készíteni, mint a canneloniból, de nekem ez jobban tetszik.