r
Nosalty Logó

Juhtúrós conchiglie

NS
Juhtúrós conchiglie
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

594
Kalória
31.8g
Fehérje
49g
Szénhidrát
29.9g
Zsír
214.4g
Víz
43g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2376 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1465 g
  • Cink
    100 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    214.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    4488 micro
Összesen 594 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    119.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5860.1 g
  • Cink
    399 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1683 mg
  • Vas
    314 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1630 mg
  • Nátrium
    1304 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    857.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    722 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    42 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    818 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9278 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    17951 micro
Összesen 2376 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    745 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

  1. A paradicsomkonzervet áttörjük vagy apróra vágjuk a paradicsomot, egy serpenyőben lángra tesszük, hozzáadunk 3 gerezd átnyomott fokhagymát, sót, borsot, oregánót, bazsalikomot, és kb 15 percig főzzük.
  2. Apróra vágjuk a hagymát és olivaolajon megdinszteljük, Wokban vagy serpenyőben, hozzáadunk 3 gerezd átnyomott fokhagymát és a spenótot. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Ha megfonnyadt a spenót, félretesszük.
  3. Egy tálban összekeverjük a juhtúrót, a túrót, a tejfölt, és az apró kockára vágott mozzarellát. Ha kihűlt a spenót, azt is hozzákeverjük.
  4. Forró vízben a tésztát kb 10-12 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük szűrőn.
  5. A spenótos túróval megtöltjük a kagylókat, egy tűzálló tál aljára tesszük a paradicsomszósz felét, a kagylókat ráültetjük. A tetejére a paradicsomszósz másik felét tesszük.
  6. Alufólia alatt előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Parmezánnal és friss bazsalikommal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x18

Ricottás conchigliet szerettem volna készíteni, de Fehérváron nem lehet kapni ricottát. Utólag rájöttem, hogy juhtúróval finomabb és olcsóbb is. Nagyon szeretem az olasz ételeket, enni is és elkészíteni is. A conchiglie tésztából ugyanazokat a recepteket lehet szerintem készíteni, mint a canneloniból, de nekem ez jobban tetszik.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek