beállítások törlése
alapanyag
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (25)

        szandokan
        szandokanv, 2013-04-07 08:47

        Kedves Veronika !
        A medvehagyma mindig ott volt az erdőkben csak nem volt divatos......A paraszti életben is inkább gyógynövényként volt ismeretes mint ételként bár akkor is voltak ügyes háziasszonyok sőt igazán akkor voltak hisz ők a semmiiből vagy csak kevés alapanyagból is remek ételeket készitettek.Nem minden erdőben él meg félő,hogy igen megfogják ritkitani a tömeges szedés miatt.A jó hir,hogy töveket már lehet kapni (pl.Baumax) lehet próbálkozni több-kevesebb sikerrel.Nekem még nem sikerült:( de nem adom fel...Orfűn a jövő héten lesz Medvehagymafesztivál tudom ez téged nem vigasztal ....Viszont te annyira jó szakács vagy a cirmosoddal,hogy szerintem pikk-pakk meglesz az a medvehagymapótlék ott a messzibe is.Ha meg nem küdök én nektek:) Üdv: Szandokán

        vcsuka
        vcsukaszo, 2012-05-05 13:52

        Kedves Magyar Honfitarsaim! Megtudna-e mondani nekem valaki, hogy miota ismeretes Magyarorszagon a medvehagyma. En harminc eve hagytam el M.O.-ot, most 67 eves vagyok, es meg soha nem hallottam errol a csodas novenyrol. Biztosan finom lehet es nagyon valtozatosan lehet felhasznalni, ahogy itt a "nosalty"-n latom. Elore is koszonom,
        Udv.
        Veronika

        dididaf
        dididafp, 2013-04-05 13:30

        Jó kérdés!
        Én sem vagyok már tini lány, és a nagyapám erdész volt. Alig vártam, hogy a Nagyiékkal legyek, mert ott volt a finom meleg selymes házi kenyér igazi vaj és a medvehagyma.
        Ez, mivel vadon is terem szerintem mindig volt, és ha a "mostani felfedezők" nem írtják ki, akkor mindig lesz.

        kovacsbmaria
        kovacsbmariap, 2012-04-27 15:40

        Ahol medvehagymát szedtünk tele volt virággal. Nem válogattuk a leveleket, hogy melyiken van még virág,
        attól, még jó lehet a többi levél is?
        Én ahogy elkészítettem egy kissé zöld ízét éreztem, ez normális?

        Omame
        Omamecs, 2012-04-19 19:53

        Lehet, hogy ez hülyeség, de hogyan lehet megkülönböztetni a gyöngyvirág levéltől? Az illat persze valamennyire mérvadó, de egy idő után telítődik az ember orra. Van valami más megkülönböztető jegy?

        rostas laszlone
        rostas laszlonesze, 2012-05-16 07:08

        Úgy emlékszem, hogy a gyöngyvirág levele kissé bordázott függőleges irányban. A medve hyagymáé pedig sima.

        holler52
        holler52k, 2013-04-30 18:16

        A medvehagyma levele simább,vékonyabb,és kisebb,tapintásra,selymes,nem olyan durva,mint a gyöngy virág!Onnan tudom,hogy nekem mind kettő van a kertben!

        Amiira
        Amiiraszo, 2012-04-07 14:51

        sziasztok!Én is igyekszem kihasználi a medvehagyma szezont, bár még nekem is elég új keletű...szerencsére sok recept van fent. Ma a Vámház körúti Vásárcsarnokban Budapesten 100 Ft-ért kaptam gyönyörű nagy csokor medvehagymát, vettem is kettőt belőle. Jó főzést! :)Üdv.

        N.Lindy
        N.Lindyh, 2012-04-02 11:13

        Sziasztok!

        A Bosnyák téri piac is tele van medvehagymával! 150-250 Ft egy csokor!

        Sünivagyok
        Sünivagyokszo, 2012-03-31 16:23

        Sziasztok!
        Ma rengeteg medvehagyma volt a Lehel téri piacon, a kis csokor 150 Ft-ba és a nagy 200-250 Ft-ba került.
        Szerintem holnap is lesz, érdemes már csak érte kimenni a piacra :)

        lorka
        lorkasze, 2012-04-18 13:08

        Én ma a körúti Spar City-ben vettem, 400 ft-ért 10 dkg-ot, ami kb. két piaci csomag.

        Zalten
        Zaltenszo, 2012-03-31 14:26

        Szia! Ma reggel a dunaharaszti piacon kb 4 árúsnál láttam. Sőt olyan is volt kettő, akik pici kis cserépben, gyökerestől árulták. Manapság már sokkal könnyebb beszerezni, mint pár évvel ezelőtt. Böbe

        petra
        petrak, 2011-04-26 08:23

        Szerintem a következő szezonig biztosan, ha csak el nem fogy:-)

        dididaf
        dididafp, 2013-04-05 13:21

        Tapasztalatból mondom, hogy amikor a szezonja van most, mindig többet veszek, és 1-2 csokrot ledarálok./só nélkül!/ Jégkocka tartóba formálva lefagyasztom. Utána nejlon zacskóba teszem, és a mélyhűtőm szokott részébe tárolom. Amíg a szeronja tart ezt a műveletet többször /5-6/ elvégzem. Szép mennyiség jön létre. Egész nyáron használom rántottákhoz, vagy saláták ízesítéséhez, de a téli fagyokat is jobban viselem egy kis medvehagymás piritóssal.
        Tehát felelek a kérdésedre, egy évig biztos, persze az attól is függ, hogy hány csillagos a hűtőd, mekkora a család létszám és mennyit tettél el.

        Nagy Ibolya
        Nagy Ibolyacs, 2010-04-29 17:56

        Sziasztok!
        Szeretném kérdezni, hogy a medvehagyma virágzás után már nem jó?