r
Nosalty Logó

Császárszalonnás spagetti

NS
Császárszalonnás spagetti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1158
Kalória
49.1g
Fehérje
98.5g
Szénhidrát
61.6g
Zsír
139.6g
Víz
319.3g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1158 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2315 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2474 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    139.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 1158 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4948.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1420 mg
  • Nátrium
    2205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    279.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    659 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 2315 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 320 kcal

Elkészítés

  1. Vizet forralunk és ha felforrt, akkor teszünk bele 1 bő tk sót, és a sapegtti tésztát félbetörve beledobjuk. Kb 12 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. A szalonnát nagyobb darabokra felkockázzuk, a fokhagymagerezdeket megpucolás után félbevágjuk, majd a szalonnával együtt tűzre tesszük. Addig kell sütni, amíg a szalonna kiereszti a zsírját és szép pirosra pirul a fokhagymával együtt. Közben néha kevergetni kell!
  3. A trappista sajt felét rádobjuk a forró tésztára és jól elkeverjük vele. Ezután hozzáadjuk a tésztához a szalonna nagy részét (pár kockát hagyva a tetejére), és elkeverjük vele.
  4. Alágyújtunk megint és a felvert tojásokat is hozzáöntjük a forró tésztához, és kettőtt-hármat keverintünk rajta, majd azonnal levesszük a tűzről, hogy a tojás ne sziláruljon meg, hanem jó krémes maradjon.
  5. Tányérra szedjük, a maradék trappista sajtot rászórjuk és a szalonnakockákat is, majd mellé ízlés szerint tejfölt kanalazunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 12 p
  • Sütés ideje: 10 p

Nagyon gyors, egyszerű és laktató étel.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...