Spenótos-tejszínes-sajtos rigatoni
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mercedes

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
50g spenót8 kcal
-
125g főzőtejszín164 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g rigatoni tészta371 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
Összesen
760
Kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g spenót33 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
400g rigatoni tészta1484 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Összesen
3037
Kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
14.5g spenót2 kcal
-
36.2g főzőtejszín47 kcal
-
3 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
28.9g rigatoni tészta107 kcal
-
7.2g mozzarella22 kcal
-
7.2g parmezán sajt28 kcal
Összesen
219
Kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 33 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1951.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 623 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 600 mg
-
Nátrium 528 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 175.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 399 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 178 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 319 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2087 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4411 micro
Összesen
760
Kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 131.9 g
Zsír
-
Összesen 125 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 337 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7807.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 312 mg
-
Kálcium 2491 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 453 mg
-
Foszfor 2398 mg
-
Nátrium 2113 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 343.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 702.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1594 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 712 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1274 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 897 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8348 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17643 micro
Összesen
3037
Kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 564.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 604 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1276 micro
Összesen
219
Kcal
Hozzávalók
-
200 g spenót
-
5 dl főzőtejszín
-
4 gerezd fokhagyma
-
0.5 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
40 dkg rigatoni tészta
-
10 dkg mozzarella
Elkészítés
- A tésztát megfőzzük, de egy kicsit keményebbre.
- A főzővizéből 1 dl-t tegyünk félre.
- A hagymát felaprítjuk, a vajon és az olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a leveles spenótot és az aprított fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk, majd a tejszínnel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük, felforraljuk. Ha túl sűrű lenne, a félretett tészta főzővizével felöntjük.
- Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, beleöntjük a tésztát, majd a mártással összekeverjük.
- A mozzarellát felszeleteljük, majd a tetején elrendezgetjük.
- Megszórjuk a reszelt sajttal is.
- Előmelegített 240 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.
- Sütés hőfoka: 240 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 8184
- Feltöltés dátuma: 2013. február 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Mercedes
302 recept
Azon kevés emberek közé tartozom, akik imádják a spenótot. Mindegy, hogy főzelékként vagy így, egy finom tésztához, mindenhogy előszeretettel fogyasztom.
Hozzászólások
Fincsiség, köszönöm.:-D "Ákciós"áron, mirelit spenótból is lehet készíteni, mert akkor már holnap készítem...:-) ( sokat vettem, meg sóskát is, kiéheztünk már ezekre a zöldekre! :-) ) Éva-Anyóca
Szia Éva!Meg lehet csinálni mirelitb?l is,én is azzal készítettem,viszont levelessel.Gondolom Te pürét vettél,jó lehet azzal is,csak szerintem úgy töményebb lesz,ezért kevesebbet tegyél bele,inkább a tejszín íze domináljon.Remélem ízleni fog:)Szép napot!Merci
Kedves Merci! Köszönöm a gyors válaszodat, igen,....püré állagban van ( sóska is, na de az másik történet, az sóskaf?zelék lesz édes formátumban :-) ), - szóval akkor kevesebbet bele, hogy ne legyen túl spenótos, köszönöm.:-) Megírom, hogy hogyan sikerült. Éva-Anyóca
Sikerem lett vele, készíthetek máskor is, és alig várom a tavaszi frisset, abból szerintem még finomabb lesz.:-) Köszönöm ezt a finomság ötletet! :-) Éva-A.
Szívesen kedves Éva!Frissb?l tényleg finomabb:)
Kedves Mercedes!Nem tudom kóstoltad-e már az újzélandi spenótot.Nálam a kertben csak az van.Jobban szeretem, mint a Pallagi óriást,bár az sem rossz.Emez ropogós marad, nem szálkás, és prímán lehet párolni,és mindenfélét készíteni bel?le.Töltök majd náhány receptet,ha érdekel,majd kukkantsd meg.Üdv.
Kedves Zsuzsa!Még nem kóstoltam,legalább is legjobb tudomásom szerint:)A Sógorn?m kertjében termett spenótot szoktam használni,amit frissen lefagyasztok. Viszont mostanában vettem egyszer-kétszer bébispenótot. Na az valami mennyei:),el?szeretettel használom tésztákhoz,salátákhoz,vagy éppen egy risottóhoz:) Kíváncsian várom a receptjeidet. Üdv.Mercedes
Kedves Mercedes! Örülök, hogy a bébispenótot szóbahoztad,mert azt még nem ettem.Most hogy megemlítetted,kipróbálom.Köszi.