r
Nosalty Logó

Rakott savanyú káposzta

Coook
Rakott savanyú káposzta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

564
Kalória
30.6g
Fehérje
46.5g
Szénhidrát
28.3g
Zsír
293.4g
Víz
92.7g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3382 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2173.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    1647 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    293.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 564 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.6 g

Zsír

  • Összesen
    169.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13039.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    1745 mg
  • Nátrium
    9880 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    278.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1760.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    908 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1222 micro
  • β-crypt
    251 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3731 micro
Összesen 3382 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. Feltesszük főni a rizst, és ha szükséges, átmossuk a káposztát, de maradjon savanyú, az a lényeg! Egy evőkanálnyi olajra szórjuk a köményt, és addig kevergetjük, míg illatos nem lesz, azután rádobjuk a káposztát, és fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Közben felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát. Egy evőkanál olajon először a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd ha illatos, belekeverjük a fűszerpaprikát, kicsit kevergetjük, hogy kioldódjanak az ízek, majd hozzáadjuk a húst, és pár percig pirítjuk.
  3. Közben felkarikázzuk a kolbászt. A húshoz annyi vizet öntünk, hogy épp ellepje, és kb 15 perc alatt, néha megkeverve készre főzzük.
  4. A maradék olajjal kikenjük a sütőedényt, majd lerakjuk a káposzta harmadát, arra a rizs felét, a tetejére a hús felét, majd erre a kolbászkarikák felét. Mivel én a húst szaftosan hagytam, erre a rétegre nem teszek tejfölt, de lehet. Újabb réteg jön, majd a tetejére káposzta, végül az egészet befedjük tejföllel.
  5. Ha a hús nem szaftos, akkor kevés vizet is öntünk alá, majd befedjük fóliával, és így sütjük kb 2/3 ideig, majd fólia nélkül fejezzük be.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Életem első rakott savanyú káposztáját egy kedves barátomtól tanultam, és nagyon jól sikerült. Pont elég szaftos, és nagyon jó ízű!

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

4+1 tipp grillezéshez a Praktiker szakértőitől

Nem kell tapasztalt profinak lenni, akár kezdőként, kisebb tudással is simán belevághatunk nyári grillpartik szervezésébe. Erről a Praktiker grill workshopján is meggyőződhettünk, ahol Abonyi Péter és Boncz Péter, a Praktiker szakértői adtak hasznos tanácsokat, tippeket, Lázár Chef pedig ínycsiklandó fogásokat készített.

4 virágzó cserje a nyár második felére, mely bírja a...

Az elmúlt évek viszontagságosan forró nyarai után idén sem lehet kíméletes időjárásra számítani. A hőség nemcsak az embereket és állatokat, hanem a növényeket is megviseli, azonban, ha nem szeretnénk lemondani a virágzó kertről, akkor muszáj úgy megválasztani növényeinket, hogy bírják a meleget. Íme, 4 virágzó cserje a nyár második felére!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...