r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres töltött karalábé

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Zöldfűszeres töltött karalábé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 683 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2726 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 100 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1237.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 683 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    178.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4950 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    2433 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1409.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    496 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 2726 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst befűszerezzük (ami lehet egyébként sertés, marha vagy akár a kettő vegyesen is, akkor): só, bors, hagyma és bárány esetén citromfű vagy menta. Összekeverjük a rizzsel, és félretesszük.
  2. A karalábék alját levágjuk, hogy megálljon a deszkán. A tetejét szintén lekanyarítjuk, majd késsel mélyedést vágunk bele. Ezután kiskanálra váltunk, és kikaparjuk a zöldséget úgy, hogy az alja és az oldala is fél centi vastag maradjon.
  3. A rizzsel elkevert húst a karalábékba töltjük, a kivájt zöldséget pedig felaprítjuk.
  4. A hagymát apróra vágjuk, egy magasabb falú serpenyőben vagy edényben kevés olajat hevítünk, majd rádobjuk. 5-6 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított karalábét, és 2-3 percig együtt főzzük.
  5. A megtöltött karalábékat beletesszük, és felöntjük annyi alaplével (vagy vízzel), ami félig ellepi őket. Fedő teszünk rá, és 20-25 perc alatt puhára főzzük.
  6. Közben a zöldfűszereket felaprítjuk, összekeverjük a tejföllel, és összeturmixoljuk.
  7. Ha a karalábé megpuhult és a hús megfőtt, akkor kivesszük a karalábékat, és összeturmixoljuk a karalábét a főzővízzel. Folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a zöldfűszeres tejfölt, visszatesszük a karalábékat, és beleszórjuk a megtisztított egreseket. 5-6 perc alatt összemelegítjük (de ne forraljuk, mert kicsapódik), és ha az egres is kicsit megpuhult, de még nem főtt szét, akkor már tálalhatjuk is!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 31523
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy ideje nagy kedvenc nálam így kora nyáron a töltött karalábé, amin most csavartam kettőt: zöldfűszeres tejföllel, egressel és bárányhússal készítettem, eszméletlen jó lett!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek