Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás tejberizses süti

Áfonyás tejberizses süti
Áfonyás tejberizses süti
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit időigényes, de megéri a fáradtság minden percét, annyira finom!

hozzávalók / 8 adag

A piskóta

Az áfonyás puding

A töltelék

A díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskóta

  1. A piskótát a hozzávalókból elkészítjük. A tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a fehérjét kemény habbá. A lisztbe keverjük a sütőport, majd szitáljuk a sárgájába kevergetve, körkörösen felváltva a fehérjehabbal.
  2. Majd a sima masszát 20x30-as sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, eligazítjuk egy kenőkéssel, és süssük 170 fokon 10 perc alatt készre.

Az áfonyás puding

  1. Az áfonyás pudinghoz a gyümölcsöt egy nyeles edénybe tesszük a cukorral együtt, addig főzzük, míg megolvad a cukor. Majd összeforraljuk 1 dl vízzel, és botmixerrel pürésítjük.
  2. Újra felforraljuk, és besűrítjük 1 dl vízben elkevert pudingporral, és még melegen rákenjük a piskótalapra, és kihűtjük a hűtőben.

A töltelék

  1. A töltelékhez mosott rizst mikrótálba öntjük, a tejet és cukrot ráöntjük, majd mikróban lefedve megfőzzük 350 watton addig, míg puha nem lesz, kb. 30 perc. Kihűtjük.
  2. A vaníliás cukorral és habfixálóval felvert tejszínhabot a rizshez adagoljuk. Az olvasztott csokoládét ezután adjuk hozzá, és keverjük ki jól. A zselatint melegítsük fel, és adjuk azt is hozzá.
  3. A krémet egyenletesen kenjük el az áfonyás rétegen, és a hűtőbe tesszük dermedni.

A díszítés

  1. Tálalás előtt a habbá vert tejszínhabbal és áfonyaszemekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 045
elküldve: 6
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Penny Market

Mióta szakács: 2018.03.29.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

áfonyás-tejberizses szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

472
tojás 3 db
cukor 6 dkg
finomliszt 7.5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
áfonya 20 dkg
nádcukor 10 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 2 dl
cukor 1 ek
tej 2.5 dl
rizs 7 dkg
habtejszín 250 ml
habfixáló 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
fehér csokoládé 10 dkg
zselatin 1 ek
habtejszín 200 ml
áfonya 5 dkg