r
Nosalty Logó

Paradicsomos töltött kelkáposzta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Paradicsomos töltött kelkáposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 2640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 76 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1691 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    335 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    722 micro
  • β-karotin
    3780 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4874 micro
  • Lut-zea
    959 micro
Összesen 660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    171.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6764 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    617 mg
  • Foszfor
    2260 mg
  • Nátrium
    2523 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2142.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2335 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    546 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    1339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1462 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    2889 micro
  • β-karotin
    15121 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    19497 micro
  • Lut-zea
    3835 micro
Összesen 2640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    570 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk. Egy nagy lábosban vizet forralunk, hozzáadunk egy kiskanál sót, és a leveleket 2-3 perc alatt leforrázzuk benne, majd hideg víz alá tesszük, és ezzel megakadályozzuk, hogy tovább főzzük. Éppen csak annyira kell megfőzni a leveleket, hogy tudjuk hajtogatni.
  2. A töltelékhez összekeverjük a darált húsokat a rizzsel és az aprított petrezselyemmel. Beleszórjuk az aszalt áfonyát, sózzuk, borsozzuk, és összedolgozzuk.
  3. A levelek torzsáját kivágjuk, majd megtöltjük a hússal, és ahogy a töltött káposztát, ugyanúgy feltekerjük őket. Ha kész, félretesszük.

A szószhoz

  1. Az olajat egy nagyobb edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és lereszelt sárgarépát, és 10 perc alatt megpirítjuk.
  2. Hozzáreszeljük a fokhagymát, beletesszük a paradicsompürét, és egy-két percig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk az apróra darabolt paradicsomot, a babérlevelet, majd sózzuk és borsozzuk. Addig főzzük, amíg a paradicsomok szét nem mennek. Ha nem lenne elég édes a paradicsom, kevés cukrot is adhatunk hozzá.
  4. A paradicsomos szószt felöntjük a zöldség alaplével vagy vízzel, és összeforraljuk.
  5. Beletesszük a töltött káposztákat, és kis lángon lefedve főzzük 20 percig, majd közepes lángon további fél órát, amíg be nem sűrűsödik a szósz.

A tálaláshoz

  1. Egy-egy kanál tejföllel és friss kaporral megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 314
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 20283
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Teljesen beleszerettem a Mamushka című ukrán szakácskönyvbe. Tényleg fantasztikus receptek vannak benne, én legalábbis nagyon szeretem ezeket az ízeket. Ezt a nyári töltött káposztát készítettem el belőle elsőként, és bár a szerző azt írja, hogy kihagyhatjuk belőle az aszalt vörösáfonyát, szerintem óriási hiba lenne, mert pont ettől lesz igazán különleges! Ebből az adagból nekem nyolc, szép nagy töltelék jött ki.

Hozzávalók

A töltelékhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek