r
Nosalty Logó

Húsos-paradicsomos rakott cukkini

Nosalty
Húsos-paradicsomos rakott cukkini
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

494
Kalória
21.5g
Fehérje
63.2g
Szénhidrát
15.8g
Zsír
209g
Víz
42.4g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    209 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7583 micro
  • Lut-zea
    1244 micro
Összesen 494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4351.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    960 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1831 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    379.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1254.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1078 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    2604 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45497 micro
  • Lut-zea
    7467 micro
Összesen 2968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2383 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
  2. Mehet rá a darált, hús, kevergessük fehéredésig, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomokat és a fehérbort, elkeverjük, és fél órán át kis lángon főzzük, időnként megkeverjük.
  4. Közben felkarikázzuk a cukkinit, egy magasabb tepsit kikenünk olívaolajjal, és belesorakoztatjuk a cukkinik felét. A kész ragut összekeverjük a főtt rizzsel, és a cukkinire halmozzuk, lelapogatjuk.
  5. A tetejére tesszük a maradék cukkinit, megszórjuk parmezánnal, és 180 fokon fél órán át sütjük.
  6. Kivesszük a sütőből, és 15 percig pihentetjük, mielőtt tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 15x30

Maradék rizsből és maradék raguból is elkészíthető, de megéri akkor is, ha mindent frissen kell hozzá készíteni.

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek