r
Nosalty Logó

Rakott karfiol darált hússal és rizzsel

NS
Rakott karfiol darált hússal és rizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

515
Kalória
29.1g
Fehérje
50.2g
Szénhidrát
21.4g
Zsír
329.4g
Víz
80.3g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3079 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1791 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    329.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    1474 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3012 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    174.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10746 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1423 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2387 mg
  • Nátrium
    6233 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    301.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1976.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1356 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    363 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    838 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1097 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8843 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18075 micro
  • Lut-zea
    2816 micro
Összesen 3079 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    589 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A két darab közepes vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a sertészsírban dinszteljük, ezután hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, és pároljuk.
  2. Miután üveges lett a hagyma, hozzáadjuk a darált húst, és jól megdinszteljük.
  3. Fűszerezzük borssal, fűszerpaprikával, rozmaringgal, és ezután felöntjük vízzel, épp annyira, hogy a húst ellepje.
  4. Közben a karfiolt rózsákra szedjük, és a sózott vízben majdnem puhára főzzük.
  5. A sárgarépát és a zellert apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz, és készre főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet, megszórjuk petrezselyemmel, és még 5 percet főzzük.
  6. Ezután következik a rizs, amit sós vízben főzünk (1,5 bögre rizshez megy 3 bögre víz), amit 20 percig főzünk.
  7. Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, majd kezdjük a rétegeket készíteni. Egy réteg rizs, utána a darált hús, és rá a karfiol, majd így tovább.
  8. A legfelső réteg karfiolt jól megszórjuk sajttal, és a sütőben 200 fokon 20 percen át aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30x6

Nagyon finom és könnyű elkészítésű recept, ideális egy esti családi vacsorához.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...