r
Nosalty Logó

Rakott karfiol darált hússal és rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott karfiol darált hússal és rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 515 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3079 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 102 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1791 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    1474 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3012 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 515 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    174.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10746 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1423 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2387 mg
  • Nátrium
    6233 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1976.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1356 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    363 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    838 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1097 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8843 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18075 micro
  • Lut-zea
    2816 micro
Összesen 3079 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    589 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A két darab közepes vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a sertészsírban dinszteljük, ezután hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, és pároljuk.
  2. Miután üveges lett a hagyma, hozzáadjuk a darált húst, és jól megdinszteljük.
  3. Fűszerezzük borssal, fűszerpaprikával, rozmaringgal, és ezután felöntjük vízzel, épp annyira, hogy a húst ellepje.
  4. Közben a karfiolt rózsákra szedjük, és a sózott vízben majdnem puhára főzzük.
  5. A sárgarépát és a zellert apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz, és készre főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet, megszórjuk petrezselyemmel, és még 5 percet főzzük.
  6. Ezután következik a rizs, amit sós vízben főzünk (1,5 bögre rizshez megy 3 bögre víz), amit 20 percig főzünk.
  7. Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, majd kezdjük a rétegeket készíteni. Egy réteg rizs, utána a darált hús, és rá a karfiol, majd így tovább.
  8. A legfelső réteg karfiolt jól megszórjuk sajttal, és a sütőben 200 fokon 20 percen át aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 265
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 104
  • Össznézettség: 125014
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom és könnyű elkészítésű recept, ideális egy esti családi vacsorához.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek