Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott karfiol darált hússal és rizzsel

Rakott karfiol darált hússal és rizzsel
Rakott karfiol darált hússal és rizzsel
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és könnyű elkészítésű recept, ideális egy esti családi vacsorához.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A két darab közepes vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a sertészsírban dinszteljük, ezután hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, és pároljuk.
  2. Miután üveges lett a hagyma, hozzáadjuk a darált húst, és jól megdinszteljük.
  3. Fűszerezzük borssal, fűszerpaprikával, rozmaringgal, és ezután felöntjük vízzel, épp annyira, hogy a húst ellepje.
  4. Közben a karfiolt rózsákra szedjük, és a sózott vízben majdnem puhára főzzük.
  5. A sárgarépát és a zellert apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz, és készre főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet, megszórjuk petrezselyemmel, és még 5 percet főzzük.
  6. Ezután következik a rizs, amit sós vízben főzünk (1,5 bögre rizshez megy 3 bögre víz), amit 20 percig főzünk.
  7. Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, majd kezdjük a rétegeket készíteni. Egy réteg rizs, utána a darált hús, és rá a karfiol, majd így tovább.
  8. A legfelső réteg karfiolt jól megszórjuk sajttal, és a sütőben 200 fokon 20 percen át aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30x6 cm
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 47
össznézettség: 41 311
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

IzabellaLukács

Mióta szakács: 2017.11.07.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiolrakottas

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

515
karfiol 1 közepes db
darált marhahús 500 g
rizs 1.5 bögre
víz 7.5 dl
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
sárgarépa 1 közepes db
zeller 0.5 kis db
paradicsomlé 200 ml
fűszerpaprika 2 teáskanál
bors 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
2 teáskanál
rozmaring 2 szál
olívaolaj 2 ek
cheddar sajt 150 g