Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-tejberizses torta

Epres-tejberizses torta
Epres-tejberizses torta
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi tavaszi recept, pillekönnyű csokis piskótával, krémes-habos-rizses krémmel és rengeteg eperrel!
Ezt tényleg kár lenne kihagyni! ;)

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A tejberizses krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig fehéredésig keverjük a cukrokkal.
  2. A lisztet, a sütőport és a kakaóport beleszitáljuk a tojássárgájás keverékbe, és elkeverjük.
  3. Óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába a kemény tojásfehérjét, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
  4. 180 fokon kb. 20 percig sütjük, majd még 10 percig pihentetjük a lekapcsolt sütőben.

A tejberizses krémhez

  1. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk, a habtejszínt kemény habbá verjük, a rizst pedig enyhén sózott vízben puhára főzzük.
  2. Egy lábasba öntjük a tejet, a cukrokat, a vajat, a reszelt citromhéjat, majd felforraljuk.
  3. Jöhet a tejes keverékbe a kifőtt, rizs amit sűrűsödésig főzünk alacsony lángon. A beáztatott, majd kinyomkodott lapzselatinokat is hozzáadjuk a tejes keverékhez, és további 2-3 percig főzzük.
  4. Megvárjuk, míg teljesen lehűl, majd óvatosan, részletekben beleforgatjuk a rizses masszába a tejszínhabot.
  5. Az így elkészült krémet ráöntjük a piskótára, majd legalább 4 óráig hűtőben pihentetjük.

A díszítéshez

  1. Az epreket vékony szeletekre vágva díszítjük a tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 20 820
elküldve: 9
receptkönyvben: 215
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
931 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tejberizstorta eperrel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

332
tojás 4 db
1 csipet
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 70 g
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
lapzselatin 1 csomag
habtejszín 3 dl
tej 5 dl
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
rizs 15 dkg
víz 3 dl
eper 20 dkg