r
Nosalty Logó

Citromos risotto muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Citromos risotto muffin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 495 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1976 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 159 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 495 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1897.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    942 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.7 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 1976 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Öblítsünk ki egy lábost hideg vízzel, öntsük bele a tejet, melegítsük, de forraljuk fel. Öntsük bele a rizst, adjunk hozzá egy csipet sót és közepes lángon, sűrűn kevergetve főzzük 10 percig.
  2. Adjuk hozzá a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot, főzzük még 10 percig.
  3. Öntsük át a rizst egy nagyobb keverőtálba, hagyjuk egy órát pihenni. Ezalatt a rizs magába szívja a folyadékot.
  4. A kihűlt rizses masszához keverjük hozzá a tojássárgákat, a citromlét, a reszelt citromhéjat és a rumot.
  5. Verjük fel a tojásfehérjét (kemény legyen, de ne száraz!). Forgassuk hozzá a masszához.
  6. Béleljünk ki egy muffin sütőformát papírkosárkákkal, kanalazzuk bele a rizses keveréket.
  7. 190 fokon süssük 10 percig, majd 180 fokon 15-20 percig, míg aranybarna nem lesz a teteje.
  8. Tegyük rácsra a muffinokat, hagyjuk hűlni 10 percig, majd hámozzuk ki őket a papírból. (Ha hosszabb ideig hagyjuk benne, beleragadnak.)
  9. Rakjuk tányérra, szórjuk meg porcukorral, merjünk rá egy kiskanálnyi lekvárt és kész is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 801
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 52322
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 18.

Ajánló

Bármilyen más lekvárral fogyaszthatjuk. Melegen, hidegen, bárhogyan finom :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy külföldi weboldalon találtam a receptet. Itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek