r
Nosalty Logó

Tojásos sült rizs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Tojásos sült rizs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 788 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1094 micro
Összesen 393 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1547.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2188 micro
Összesen 788 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst megfőzzük.
  2. A zöldborsót pár perce bő, forró sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük.
  3. Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, beledobjuk a főtt rizst és nagy lángon, kevergetve 1 percig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a sonkát, a zöldborsót, a babcsírát és a jégsalátát, összekeverjük és egy-két perc alatt átforrósítjuk.
  5. A serpenyő közepén helyet csinálunk a fakanállal és beleöntjük a tojást.
  6. Gyors mozdulatokkal elvegyítjük a tojást a rizzsel és 2-3 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 979
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 123248
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan összedobható, egészséges ebéd vagy vacsora. A Szakácsok könyvében található recept alapján készült, az arányok némi módosításával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...