A hét szakácsa: Klári

Aki gyakran főz a NoSaltyról, annak nem kell bemutatnunk Klárit, e heti főszakácsunkat. Klári a kezdetektől velünk van, fantasztikus sütijei az oldal kedvencei közé tartoznak.

Lánykoromban nem voltam egy konyhatündér, úgy mentem férjhez, hogy teán és pirított grízen (amit nagyon szerettem ) kívül mást nem tudtam készíteni. Otthon laktunk édesanyámnál, aki viszont remekül főzött és sütött, így nem is inspirált semmi, hogy megtanuljak főzni. Amikor külön költöztünk, a kényszer rávitt a konyhában való ténykedésre, akkor jöttem rá, hogy főzni jó és a kreativitásom is ki tudom élni.

A hét szakácsa: Receptműves >>

Nagy szerencsém volt, hogy nemigen rontottam el az ételeket, így egyre többfélét készítettem. Amíg köztünk volt édesanyám, természetesen sokszor felhívtam tanácsokért (miből mennyit és mikor, hogyan), melyekkel ő szívesen ellátott. Rengeteg szakácskönyvet és főzéssel kapcsolatos folyóiratot vásároltam, ezekből ötleteket merítve új recepteket is kitaláltam.

A hét szakácsa: Muci >>

Már 15 éve a húgommal lakom együtt és a munkamegosztás során én a bonyolultabb, türelmet igénylő sütiket készítem. De megéri a bíbelődés, mert nincs annál nagyobb öröm, mint a családi-baráti összejöveteleknél a dicséreteket bezsebelni. Azért nem csak sütök, vannak olyan ételek, befőttek, lekvárok stb. amelyek az én specialitásaim, azokat természetesen én készítem. A húgom szülinapján és névnapján is én készítem az ebédet, ilyenkor igyekszem új ételekkel és desszertekkel meglepni.

A hét szakácsa: Hossó Anita >>

A rovat korábbi cikkei itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek