Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boccaccio szelet

Boccaccio szelet
Boccaccio szelet
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogy miért így hívják ezt a süteményt, nem tudom. Ami biztos: nagyon finom, élénkítő, téli édesség.


hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kivajazott tepsibe ostyalapot teszünk. A tojásfehérjék kemény habjába beleszórjuk a kristálycukrot, belekeverjük a tojás sárgákat, a diót és a zsemlemorzsát. Ezt a masszát az ostyára kenjük. 220 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük, visszavesszük a hőmérsékletet 200 ºC-ra (alul-felül állás), így sütjük 10 percig, majd még tovább csökkentjük a hőt 150 ºC-ra, és még egyszer 10 percig sütjük a tésztát. Ha megsült, a tepsiben hagyjuk, kihűtjük, és a következő krémez tesszük rá.
  2. Krém készítése: a vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, és a kávéval.
  3. A krémet a kihűlt tésztára kenjük és megszórjuk jól megpörkölt, darabokra vágott dióval. Vizes késsel a tepsiben keskeny szeletekre vágjuk.

  • elkészítettem: 37 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 193 062
elküldve: 19
receptkönyvben: 1 542
elkészítve: 22/39
Facebookon megjelent: 1

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mukeszcukesz
Mukeszcukesz Sat, 2012-11-03 09:16

Kedves Klári! Holnap el szeretném készíteni a sütit. Akkor végülis mekkora tepsibe kell?? Köszönöm előre is! + Ostyalapot bármelyik szupermarketbe kapok? Melyiket javasolod? Még sosem dolgoztam vele.

Klári
Klári / Klári Sun, 2012-11-04 23:26

Kedves Mukeszcukesz!
Lehet, már késő a válaszom, de csak ma volt időm megnézni az oldalam. Ez az adag 25x40 cm.-es
tepsihez való. Ostyalapot kapsz bármelyik szupermarketbe, általában a kenyeres pultoknál van.
Lényegtelen, hogy milyen a márkája.
Üdvözlettel: Klári

Adite
Adite / Adite Sat, 2012-01-14 10:25

Sziasztok, ma készítem el a ezt a csodát, egyetlen kérdés, amiben még mindig bizonytalan vok, kb. hányszor hány cm-es tepsiben ajánljátok a készítését, hogy biztosan elég magas legyen, és a vajkrém is elegendő legyen a tetején?

Ilonka57
Ilonka57 Thu, 2012-01-12 18:30

Böbe0402 a krém állagáról írt: Ezt a receptet pontosan ezekkel az arányokkal (csak másfél adag krémmel) kb 20 éve sütöm, mostanában ritkábban. A krémbe a kávét forrón és 4-5 részre elosztva gépi habverővel keverem bele. Ha kész, a tepsit hűtőbe rakom és egy nagyobb, magasabb tepsivel leborítom, így nem vesz át szagokat és nagyon jól megköt a krém.
Kláritól elnézést, hogy kéretlenül belekotyogtam, csak azért, mert elsőre én sem bírtam a krémmel, míg a néni, akitől kaptam a receptet, el nem árulta a titkát.

Klári
Klári / Klári Fri, 2011-12-30 23:44

Kedves Novák Andi!
Elnézést kell kérnem, tényleg rossz tepsiméretet adtam meg. A gáztepsihez másfélszeres adag kell.
Most néztem utána, hogy írtál, megkerestem az eredeti receptet, azon nincs tepsi méret, de azt ráírtam, hogy a gáztepsihez másfélszeres adag kell.
Mégegyszer bocsi és boldog új esztendőt kívánok.
Klári

labionda
labionda / labionda Fri, 2011-12-09 17:35

édesanyám kedvenc receptej volt, én is már évek óta sütöm..de mindig kevésnek bizonyul, mert olyan finom:)

Böbe0402
Böbe0402 Fri, 2011-11-25 00:23

Én is ezen a néven sütöm. Mikor megkaptam a receptet, azt hittem, kifelejtették belőle a lisztet.:) Első alkalommal megkínlódtam a krémmel, mert a kávé és a margarin nem akart homogénné összeállni. Egy kis kitartással azonban nagyon finom kávés krém lett belőle. A krém tetejére villával szoktam hullámokat "rajzolni".

sucuj
sucuj Sun, 2011-11-20 12:13

Hatalmas sikerem volt !!! Isteni , és főleg egyszerű és gyors . Köszönöm !!!!!!!!!!!!!!

erzsike74
erzsike74 Fri, 2010-06-04 23:21

sziasztok a tojást nem kel gőz fölött kicsit süritteni cukorral,kévéval

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-04-05 16:31

 Kedves drusza,Kohari Janos!Koszi,jot nevettem!!!

drops
drops Thu, 2010-03-18 23:51

Kedves Klári megfogadtam, hogy nem fogok sütni húsvétra semmit, de ez annyira beindította a fantáziámat, hogy nem is várok addig. Nagyon köszi a receptet. drops

Myrna53
Myrna53 Thu, 2009-12-17 21:13

Kedves Klári!
A választ köszönöm, közben betettem a hűtőbe ezt a finomságot és megfelelő keménységű lett a borítás. Előtte a kamra hideg kövén tartottam, úgy látszik az kevésnek bizonyult.
Köszönöm!

Klári
Klári / Klári Wed, 2009-12-16 18:33

Sziasztok!
Megpróbálok minden kérdésre válaszolni. A tepsim mérete 38x28 cm. Az ostyalapot úgy hívják, hogy
"Ostya tortalap" általában a kenyeres pultnál lehet megtalálni, vagy kérni, általában 4-6 db lap van a
csomagban, ha két ostyalap nem fedi be a tepsit akkor a hiányzó részre vágni kell. Ez a krém nem olyan keménységű mint a csokiborítás, de ha a hűtőben tartod akkor kissé megkeményedik, én egy órával hamarabb szoktam kivenni mint ahogy jönnek a vendégek.

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Sat, 2011-12-24 12:50

Kedves Klári!
tegnap mi is elkészítettük ezt a finom desszertet, de csatlakoznom kell az előttem szólókhoz, mivel hasonló méretű tepsibe, mint amilyent te említettél, két adag tésztát kellett sütnünk, mert elsőre látszott, mikor az első adagot rásimítottuk az ostyára, hogy nagyon lapos lesz a süti. A krémből így már rögtön dupla adagot kevertem, de abból szerintem 1,5 adag elegendő lett volna. Egyébként nagyon finom, könnyen elkészíthető süti, liszt sincs benne, és én eleve gyümölcs-, ill. nyírfacukorral készítettem, ezért biztosan máskor is el fogom készíteni, mert még viszonylag egészséges is (bár a krémet a tetején lehet, hogy a répatortám mascarpones krémjének kávés változatával fogom helyettesíteni). Köszönet a receptért és egyben kívánok Neked boldog ünnepeket!

Myrna53
Myrna53 Tue, 2009-12-15 21:27

Kedves Klári!
Megcsináltam ezt a finomságot, tényleg csodás!
Egyetlen gondom akadt, hogy a tetejére kevert krém, nem dermedt meg olyan keménységűre,
mint, ahogy a csokiborításokat szoktam készíteni.
Valamit rosszul csináltam, vagy annak nem is kell annyira keménynek lenni?
Köszönöm.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-12-14 16:49

Szia!
Megcsináltam a sütit....kicsit variáltam, mert pirított török mogyorót is tettem bele.:-)
Nagyon finom lett, imádjuk az olajas magvak minden változatát.
Mekkora tepsiben csináltad, mert nekem a legkisebb tepsimbe is kevéske lett?
ezért laposabbra sikerült és a tetején a krém sem lett olyan vastag.
De kárpótolt, hogy ripsz-ropsz elfogyott...
Legközelebb dupla adagot készítek!:-)
Köszönöm!

molneva
molneva Mon, 2009-11-09 11:15

15 éve a karácsonyok elmaradhatatlan édessége . Verpelétről kaptam a receptet , ezen a néven . Tavaly viszont felfedeztem a Vidék ízében , mint BAKACSÓKOT . Nem nehéz elkészíteni !
A tetejére diósgrillázst teszek, apróra törve . Azzal tökéletes . ( jó sokat csinálok, mert sok a kukta megkóstolni )

Csilli
Csilli Mon, 2009-11-09 09:07

Szia!
Elfelejtettem megkérdezni, hogy te mekkora tepsit használsz hozzá?
Köszi!

Csilli
Csilli Sun, 2009-11-08 20:32

Szia!
Nagyon tetszik ez a süti! Úgy nézem talán nem is olyan nehéz megcsinálni. Ezzel a bizonyos ostyalappal még nem találkoztam, ilyet hol lehet kapni? És pontosan ez a neve is?
Köszi: egy kezdő

Klári
Klári / Klári Sat, 2009-10-24 16:47

Kedves Virág!
Csak az aljára kell ostyát tenni. Sok sikert az elkészítéshez.
Üdv: Klári

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág Wed, 2009-09-30 20:16

Köszönöm! Ezt biztos nekem kükdte a Jóakaróm, tudta, hogy már régen szeretném elkésziteni, mert ettem de nem tudtam a receptet Vira

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-04-12 16:43

Kedves Klári, köszönöm a receptet.
Szerintem a kávé miatt kerestek neki egy jól hangzó, tipikus olasz nevet.
Hisz az olasz kávé utolérhetetlenül finom :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-04-02 21:51

Ennek a süteménynek egy változata az "diós fantázia szelet", amelyet egy másik Kláritól tanultam. (A név kötelez?) Az is nagyon finom volt, de a kávétól ez még izgalmasabb lehet!

450
ostyalap 1 db
tojásfehérje 5 db
tojássárgája 4 db
cukor 200 g
dió 200 g
zsemlemorzsa 2 ek
vaj 200 g
porcukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 1 db
feketekávé 50 ml