r
Nosalty Logó

Boccaccio szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Boccaccio szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 450 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4516 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 411 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 450 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    321 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2728.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.5 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1751 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    943 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1713 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 4516 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 411 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kivajazott tepsibe ostyalapot teszünk. A tojásfehérjék kemény habjába beleszórjuk a kristálycukrot, belekeverjük a tojás sárgákat, a diót és a zsemlemorzsát. Ezt a masszát az ostyára kenjük. 220 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük, visszavesszük a hőmérsékletet 200 ºC-ra (alul-felül állás), így sütjük 10 percig, majd még tovább csökkentjük a hőt 150 ºC-ra, és még egyszer 10 percig sütjük a tésztát. Ha megsült, a tepsiben hagyjuk, kihűtjük, és a következő krémez tesszük rá.
  2. Krém készítése: a vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, és a kávéval.
  3. A krémet a kihűlt tésztára kenjük és megszórjuk jól megpörkölt, darabokra vágott dióval. Vizes késsel a tepsiben keskeny szeletekre vágjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 37 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 204238
  • Feltöltés dátuma: 2007. december 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hogy miért így hívják ezt a süteményt, nem tudom. Ami biztos: nagyon finom, élénkítő, téli édesség.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ennek a süteménynek egy változata az "diós fantázia szelet", amelyet egy másik Kláritól tanultam. (A név kötelez?) Az is nagyon finom volt, de a kávétól ez még izgalmasabb lehet!

Törölt felhasználó

Kedves Klári, köszönöm a receptet. Szerintem a kávé miatt kerestek neki egy jól hangzó, tipikus olasz nevet. Hisz az olasz kávé utolérhetetlenül finom :)

Hasznos Virág

Köszönöm! Ezt biztos nekem kükdte a Jóakaróm, tudta, hogy már régen szeretném elkésziteni, mert ettem de nem tudtam a receptet Vira

Törölt felhasználó

MIÉRT MÁSZIK AZ EGYIK SZELET A MÁSIKRA MERT BOCCACCIO?

Hasznos Virág

Nem mertem még elkésziteni... A tetejére is kell ostyát tenni? Virág

Klári

Kedves Virág! Csak az aljára kell ostyát tenni. Sok sikert az elkészítéshez. Üdv: Klári

Klári

Kedves János! Szellemes megjegyzés. Üdv: Klári

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon tetszik ez a süti! Úgy nézem talán nem is olyan nehéz megcsinálni. Ezzel a bizonyos ostyalappal még nem találkoztam, ilyet hol lehet kapni? És pontosan ez a neve is? Köszi: egy kezd?

Törölt felhasználó

Szia! Elfelejtettem megkérdezni, hogy te mekkora tepsit használsz hozzá? Köszi!

molneva

15 éve a karácsonyok elmaradhatatlan édessége . Verpelétr?l kaptam a receptet , ezen a néven . Tavaly viszont felfedeztem a Vidék ízében , mint BAKACSÓKOT . Nem nehéz elkészíteni ! A tetejére diósgrillázst teszek, apróra törve . Azzal tökéletes . ( jó sokat csinálok, mert sok a kukta megkóstolni )

Törölt felhasználó

Szia! Megcsináltam a sütit....kicsit variáltam, mert pirított török mogyorót is tettem bele.:-) Nagyon finom lett, imádjuk az olajas magvak minden változatát. Mekkora tepsiben csináltad, mert nekem a legkisebb tepsimbe is kevéske lett? ezért laposabbra sikerült és a tetején a krém sem lett olyan vastag. De kárpótolt, hogy ripsz-ropsz elfogyott... Legközelebb dupla adagot készítek!:-) Köszönöm!

Törölt felhasználó

Kedves Klári! Megcsináltam ezt a finomságot, tényleg csodás! Egyetlen gondom akadt, hogy a tetejére kevert krém, nem dermedt meg olyan keménység?re, mint, ahogy a csokiborításokat szoktam készíteni. Valamit rosszul csináltam, vagy annak nem is kell annyira keménynek lenni? Köszönöm.

Klári

Sziasztok! Megpróbálok minden kérdésre válaszolni. A tepsim mérete 38x28 cm. Az ostyalapot úgy hívják, hogy "Ostya tortalap" általában a kenyeres pultnál lehet megtalálni, vagy kérni, általában 4-6 db lap van a csomagban, ha két ostyalap nem fedi be a tepsit akkor a hiányzó részre vágni kell. Ez a krém nem olyan keménység? mint a csokiborítás, de ha a h?t?ben tartod akkor kissé megkeményedik, én egy órával hamarabb szoktam kivenni mint ahogy jönnek a vendégek.

NovakAndi

Kedves Klári! tegnap mi is elkészítettük ezt a finom desszertet, de csatlakoznom kell az el?ttem szólókhoz, mivel hasonló méret? tepsibe, mint amilyent te említettél, két adag tésztát kellett sütnünk, mert els?re látszott, mikor az els? adagot rásimítottuk az ostyára, hogy nagyon lapos lesz a süti. A krémb?l így már rögtön dupla adagot kevertem, de abból szerintem 1,5 adag elegend? lett volna. Egyébként nagyon finom, könnyen elkészíthet? süti, liszt sincs benne, és én eleve gyümölcs-, ill. nyírfacukorral készítettem, ezért biztosan máskor is el fogom készíteni, mert még viszonylag egészséges is (bár a krémet a tetején lehet, hogy a répatortám mascarpones krémjének kávés változatával fogom helyettesíteni). Köszönet a receptért és egyben kívánok Neked boldog ünnepeket!

Törölt felhasználó

Kedves Klári! A választ köszönöm, közben betettem a h?t?be ezt a finomságot és megfelel? keménység? lett a borítás. El?tte a kamra hideg kövén tartottam, úgy látszik az kevésnek bizonyult. Köszönöm!

Hasznos Virág

Köszönöm a segítséget Vira

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek