r
Nosalty Logó

Gesztenyés tallérok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Gesztenyés tallérok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 690 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 690 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    292.4 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3065.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2245 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 4136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Állandó keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  3. Belereszeljük a gesztenyét, és tovább keverjük.
  4. Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat teszünk 3-4 cm távolságra (erre azért van szükség, mert megnőnek).
  6. Előmelegített sütőben sütjük kb. 10-15 percig, akkor jó, ha a sütőpapírról fel tudjuk emelni.
  7. Amikor kihűlt, olvasztott csokoládéba mártjuk, és rácson hagyjuk megdermedni a csokoládét.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x28x3
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 528
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 49090
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 11.

Ajánló

Csokoládéba mártogatás helyett  lekvárral is össze lehet ragasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept egy apró módosítással a Nők Lapja konyha 8. számából származik.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Egy logikus lépés, és búcsút inthetsz a gyümölcslégynek

A gyümölcslegyek bosszantó módon szállják meg a frissen vásárolt gyümölcsöket, leginkább a banánt. Egy tálba kirakva alig fél nap kell, és meg is kezdik a hadjáratukat, ellepve az addig gusztusosnak ható gyümölcsöket. Most adunk egy nagyon egyszerű tippet, mit kell tenned, hogy a bosszantó kis kártveőket távol tartsd a konyhádtól!

Balogh Lilla

További cikkek