r
Nosalty Logó

Boros, fűszeres sült csirkecombok

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Klári
Boros, fűszeres sült csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 588 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2353 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 122 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1578.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    803 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1373 micro
Összesen 588 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.3 g

Zsír

  • Összesen
    188.1 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6313.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1235 mg
  • Nátrium
    4355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1071 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5491 micro
Összesen 2353 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 122 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, besózzuk és félretesszük.
  2. A tűzálló tálat kibéleljük a szalonnaszeletekkel, amiből 2 db-ot félreteszünk.
  3. A vajat habosra keverjük.
  4. A petrezselyem zöldjét nagyon apróra vágjuk és belekeverjük a vajba.
  5. A fokhagymát, fokhagyma préselőn átnyomva szintén a vajhoz adjuk, valamint a rozmaringot és a kakukkfüvet is, és jól összedolgozzuk.
  6. A csirkecombokon a bőrt fellazítjuk és a fűszeres vajat egyformán elosztva alásímítjuk.
  7. A tál közepére fektetjük a combokat és kétoldalon mellé az újhagymákat.
  8. 1-1 fél szelet bacont a combokra fektetünk, majd aláöntjük a bort és alufóliával lefedjük a tálat.
  9. Előmelegített sütőben 25 percig 200 C°-on pároljuk.
  10. Levesszük az alufóliát és további 30 percig sütjük, míg szép piros lesz. Időnként a saját levével locsolgatjuk.
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 27953
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 21.

Ajánló

Tepsis krumplit és kovászos uborkát tálaljunk mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A hagyományostol eltérő változatát akartam elkészíteni a sült csirkének. Egy régebbi szakácskönyvben talált leírás némi módosításával jött létre ez a recept.

Hozzászólások (1)

Zora242

Tipp: a t?zálló tál kibélelésekor a bacon szalonnaszeletek mellé vékony szeketekre vágott császárszalonnát is tegyetek. Én az újhagyma helyett vöröshagymát használtam amit a tál két oldalába terítettem szét. A sütési id? nálam 30+30 perc volt 200 C-on. A megmaradt zsiradékot érdemes h?t?be tárolni és másnap piritóssal elfogyasztani! :) A recept kiválló és nagyon finom volt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Zaccon növesztett gombát hoz zacctányéron az Onyx az idei Gourmet...

Az idei Gourmet Fesztivál témája az örökség, amit nagyon sok érdekes oldalról meg lehet fogni. Az Onyx Alkotói Közösség kreatív terében, a Műhelyben pedig nem mindennapi fogást találtak ezen a tematikán. A Gerbeaud híres kávéjának teljes életciklusa megjelenik az általuk megálmodott menüben: pecsenyelé, likőr és fagylalt készült belőle, majd a zaccon gomba nőtt, sőt, a tálalóedények is zaccból vannak. A különleges menü kint lesz a Gourmet Fesztiválon, érdemes megkóstolni!

Nosalty

További cikkek