Nosalty Logó

Boros, fűszeres sült csirkecombok

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Klári
Boros, fűszeres sült csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 588 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2353 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 122 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1578.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    803 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1373 micro
Összesen 588 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.3 g

Zsír

  • Összesen
    188.1 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6313.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1235 mg
  • Nátrium
    4355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1071 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5491 micro
Összesen 2353 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 122 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, besózzuk és félretesszük.
  2. A tűzálló tálat kibéleljük a szalonnaszeletekkel, amiből 2 db-ot félreteszünk.
  3. A vajat habosra keverjük.
  4. A petrezselyem zöldjét nagyon apróra vágjuk és belekeverjük a vajba.
  5. A fokhagymát, fokhagyma préselőn átnyomva szintén a vajhoz adjuk, valamint a rozmaringot és a kakukkfüvet is, és jól összedolgozzuk.
  6. A csirkecombokon a bőrt fellazítjuk és a fűszeres vajat egyformán elosztva alásímítjuk.
  7. A tál közepére fektetjük a combokat és kétoldalon mellé az újhagymákat.
  8. 1-1 fél szelet bacont a combokra fektetünk, majd aláöntjük a bort és alufóliával lefedjük a tálat.
  9. Előmelegített sütőben 25 percig 200 C°-on pároljuk.
  10. Levesszük az alufóliát és további 30 percig sütjük, míg szép piros lesz. Időnként a saját levével locsolgatjuk.
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 27600
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 21.

Ajánló

Tepsis krumplit és kovászos uborkát tálaljunk mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A hagyományostol eltérő változatát akartam elkészíteni a sült csirkének. Egy régebbi szakácskönyvben talált leírás némi módosításával jött létre ez a recept.

Hozzászólások

Zora242

Tipp: a t?zálló tál kibélelésekor a bacon szalonnaszeletek mellé vékony szeketekre vágott császárszalonnát is tegyetek. Én az újhagyma helyett vöröshagymát használtam amit a tál két oldalába terítettem szét. A sütési id? nálam 30+30 perc volt 200 C-on. A megmaradt zsiradékot érdemes h?t?be tárolni és másnap piritóssal elfogyasztani! :) A recept kiválló és nagyon finom volt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

8 csodásan zöldellő, harsanó, mégis puha spárgás fogás a tavasz...

Bár az elmúlt hetekben csak néhány olyan nap volt, amikor igazán csodálhattuk a tavasz szépségét, afelől nem lehet kétségünk, hogy a spárgaszezon már javában tart! Nincs sok időnk kiélvezni ezt a csodás zöldséget, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket egy helyre, hogy neked már ne menjen el az időd a keresgéléssel.

Nosalty

További cikkek