r
Nosalty Logó

Dobostorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Dobostorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 665 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 7973 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 371 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 665 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    407.2 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    4631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4908.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    753 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2460 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    970.9 g
  • Cukor
    768 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3592 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    833 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    3142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3529 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4724 micro
Összesen 7973 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 371 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. 10 tojás sárgáját kikeverjük a 32 dkg cukorral.(kb 10-15 percig)
  3. A 10 tojás keményre vert habját lazán belevegyítjük.
  4. Végül a lisztet is belekeverjük.
  5. 3 lapot sütünk belőle, sütőpapírral bélelt gáztepsiben. (tepsi mérete: 38x31 cm )
  6. A lapokat kihűlés után hosszában három felé vágjuk.
  7. Krém készítése:
  8. Habüstben 10 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral hidegen simára keverünk.
  9. Majd forrásban lévő vízgőz fölé állítva, állandóan kevergetjük, míg felmelegszik.
  10. Ekkor hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és besűrűsödésig tovább keverjük.
  11. A besűrűsödött masszát átöntjük egy másik tálba és kihűlésig keverjük.
  12. A habosra kevert vajba apró részletekben beledolgozzuk a csokoládékrémet és végül jól kikeverjük.
  13. Máz készítése:
  14. Palacsintasütőben 15 dkg porcukrot 1 tk ecettel állandó keverés mellett világosbarnára pirítunk.
  15. A tetejére szánt lapra ráöntjük, vajas késsel elsimítjuk és még dermedés előtt, szintén vajas késsel, felvagdossuk.
  16. Összeállítás:
  17. A lapokat megkenjük a krémmel, egymásra helyezzük mind a nyolcat és a legvégén rátesszük a cukormázas szeleteket, majd az oldalait is bevonjuk a krémmel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 83941
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 04.

Ajánló

A tortát érdemes egy nappal hamarabb elkészíteni és a hűtőben tárolni, hogy az ízek jól összeérjenek. Viszont a tetejét csak azon a napon készítsük el amikor tálalni akarjuk, mert a cukor különben elveszíti fényét és benedvesedik.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Öcsém kerek évfordulós bulijára készült ez a dobostorta, ami a vendégek nagy részénél felébresztette a gyermekkor iránti nosztalgiát. Mindenkinek nagyon ízlett. A társaságban lévő kamaszok nem tudták kivárni az ünnepélyes átadást, hanem egyszerűen megdézsmálták.  

Hozzászólások (14)

Törölt felhasználó

Számos hibát észleltem mind az anyaghányadban mind a tészta készitésében / nem 9 lapbol áll hanem 6-bol /Nem kötözködni szeretnék csak észrevétel.

Törölt felhasználó

Egyet értek a fenti szakáccsal én is 6 igen vékony piskóta lapból készítem és az alapanyagok is eltérnek , ett?l függetlenül annyira jónak t?nik , hogy én biztos kipróbálom így is ! Attól , hogy más mint a megszokott még lehet jó !

Törölt felhasználó

Nekem is 6 lapból áll,és nem piskóta,hanem gyúrt tészta.De az igaz,hogy nagyon vékony. Majd lassan Én is oda "érek" és szakács leszek.Van sok új és kipróbált receptem.

Törölt felhasználó

A Dobos tortát nagyon könny? elkészíteni,csak megsütsz 6 lapot piskótából,és megtöltöd a krémmel,majd karamellizált cukorral vonod be a legfels? lapot,amit dermedésig felszeletelsz

Törölt felhasználó

Ha a dobos cukor helyett kakaóport raksz a tetejére akkor kész a Stefánia torta

Törölt felhasználó

hat ez jo ocsmany lett

P.

Hát, mondjuk úgy, a véleményed szubjektív. :-)

Bendika

.

Klári

Kedves Hozzászólók! Én is látom, hogy kicsit megviselt lett, de a 230 km-es utazás nem tett jót neki az íze garantáltan nagyon finom volt. Üdv.:Klári

Törölt felhasználó

Az eredeti dobostorta szül?atyja Dobos C.József.Ha már nem a hagyományos ,eredeti hozzávalókból készül 1 "dobostorta",illene más nevet adni,szerintem tiszteletben kellene tartanunk ?seink receptjeit. Ett?l még lehet finom,de úgy gondolom, a név kötelez. (egy szintén cukrász)

Dagikigyó

Szép estét! Nekem a teteje sosem sikerül.

Törölt felhasználó

  Nekem sem siker-l soha a teteje! Mi a titka?

janoki76

9 lapból????hát ez új nekem is!!!!!

olasz60

talan sok a9 lap?

olasz60

igazi dobos torta?ezek a receptek max dobos pizzak lehetnek egy dobos torta 13 lapbol all

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – gyors és olcsó(bb) fogások advent első hetére

Szép lassan beindul az év végi roham, de mi úgy döntöttünk, hogy az aktuális nemzetközi járványőrület bőven elég a lelkünknek, nem vagyunk hajlandóak ezen felül stresszelni – ha nem muszáj. Most, advent első hetén gyors, egyszerű és viszonylag olcsó fogásokkal segítjük a hajrát.

Nosalty

További cikkek