r
Nosalty Logó

Rántott karfiol 2.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Klári
Rántott karfiol 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 2236 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 4473 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 322 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    184.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5619.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    4788 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 2236 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    368.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11238.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    883 mg
  • Nátrium
    9576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    142 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 4473 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 322 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk, rózsáira szedjük és megmossuk.
  2. Egy fazékban kb 2 liter vízben, amit 2 tk sóval ízesítünk, félpuhára főzzük a karfiolrózsákat. (Forrástól számítva kb 15-20 perc alatt.)
  3. Amikor megfőttek, szűrőkanállal -vigyázva, hogy ne törjenek- egy tálcára szedjük.
  4. A tojásokat egy mély tálkába ütjük, sózzuk (1 csapott tk só) és villával felverjük.
  5. A lisztet, zsemlemorzsát 1-1 tányérba előkészítjük a panírozáshoz.
  6. Amikor langyosra hűltek a karfiolrózsák, bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
  7. Bő forró olajban aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 75 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 49296
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 14.

Ajánló

Tartár mártást kínálunk hozzá.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A karfiol nagyon sokféle módon elkészíthető és ilyenkor ősszel a legfinomabb. Nálunk a családban minden formájában kedvelik, de talán rántva szeretik a legjobban.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Az este a rántott karfiolodat ettük tartár mártással. Kikenekedtünk, degeszre ettük magunkat.

mézecske74

Finom volt a rántott karfiol üdv mézecske!

nekemannyima

Sziasztok!barátn?mt?l tanultam,hogy nem f?zöm meg a karfiolt.Az ízlésnek megfelel?en sózott zöldség kiválóan panírozható.Szép lassan körbesütve tökéletes állagúra sül:).Jó étvágyat:)

Marcsi

Így szinte kizárható a túlf?zés, viszont tényleg lassú sütést igényel. Én még nem mertem kipróbálni.

visnyoo

nagyon szeretjük, évtizedek óta csinálom:-) én csak annyit f?zöm, felteszem hideg sós vízbe és a forrástól számítva 2-3 percig. Szintén tartárral, ma is ez készül, mellé egy kis rántott husi, hogy a "fiúk" se maradjanak éhen:-)) meg rántott gomba, rántott sajt.

Törölt felhasználó

Most kóstoltam meg ismét a saját magam készítette rántott karfiolt,nagyon szeretem. Úgy készítettem,ahogy ide le van irva,fincsi lett.

Szélné Éva

A rántott karfiol az egyik nagy kedvencem, de ha frissen készítem én sem f?zöm meg soha. Nyersen lassú t?zön vaj puhára megsül. Ha viszont télire rakom el mélyh?t?be, akkor kett? percig f?zöm, és amikor kih?l sózom, majd bepanírozom és tálcára egymás mellé rakom. Berakom a mélyh?t?be, és amikor megfagy, bezacskózom, mert utána már nem fagy össze. Télen csak el? kell venni és kisütni, és olyan finom, mintha frissb?l lenne azonnal készítve. Érdemes kipróbálni, én évek óta ?sszel mindig rakok el a téli napokra, hisz akkor már a friss nagyon drága. Mindenkinek Békés Boldog Ünnepeket kívánok!

Tetej

visnyoo, Én is ugyan így csinálom,már évtizedek óta.Isteni finom.A családban vannak vegások, vagyis elég sokszor kerül az asztalra.

Törölt felhasználó

Este készítettem. Vacsorára salátával tökéletes volt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.