A hét szakácsa, Hossó Anita

E heti főszakácsunk Hossó Anita, aki három gyerkőc mellett pontosan tudja, hogyan lehet a hétköznapokban gyorsat és finomat, a hétvégén pedig valami ünnepit az asztalra varázsolni!

Minden kezdet nehéz

Bevallom, hogy kezdetekben a főzés és én nem úgy voltunk ám, „mint a borsó meg a héja”! Mertem remélni, hogy valahogy majd csak elboldogulok a konyhában, ha már muszáj lesz, de hogy majdan a sütés-főzés a mindennapos tevékenységekből kinőve szenvedélyemmé, hobbimmá fog válni, hát így visszatekintve, nem nagyon volt elképzelhető! Pedig de sokszor ültem a nyári konyhában a lócán, és néztem, hogyan kerül ki a sok csoda nagymamám kezei alól! Drága, felnevelő (apai) nagymamám kiváló érzékkel megáldott háziasszony volt. Nem nagyon volt bizodalmam, hogy egyszer én is majdnem olyan gyönyörű szalagos fánkot fogok sütni, mint ő, és csak úgy, érzésből fűszerezem az ételeket!

Mr és Mrs Smith az ennivaló páros >>

Hogy mikor tört meg a jég, nem nagyon tudnám megmondani, tulajdonképpen egy fokozatos fejlődési folyamat indult el akkoriban, amikor kicsi falumból albérletbe költöztem a megyeszékhelyre. Elkezdődött önálló konyhai pályafutásom, ahol támogatást kaptam kolléganőktől (máig őrzöm sokuk receptjét, ezúton is köszönet nekik!), és nagymamám is figyelemmel kísért, amíg földi „pályafutása” engedte.

Sikerek és kudarcok Petrától >>

További „építkezés” és a fektetett nyolcas

Újabb korszak akkor nyílt, amikor megjelent életemben az első olyan férfi, akit a főztömmel el akartam kápráztatni. Nevezhetjük ezt „karajkorszaknak” is, mivel az addigi, szinte kizárólag szárnyashúsból való főzés kibővült erre a húsféleségre is, ugyanis ez a kedves kedvence. Akkoriban (12 éve) lettem gasztromagazin-gyűjtő, és folyamatosan bővűlt a gasztrokönyvtáram is. Tizenévesen nem gondoltam volna, hogy valaha majd József Attila sorai helyett egy nagy szakácsguru tökéletességre törekvő fogásait fogom olvasgatni!

Kiki: gondolatok a konyháról >>

A következő fejezet címe lehetne a „három gyermek négyfélét kíván”, mivel ahányan vannak, szinte annyifélék. Igazából a naggyal nincs gond, bár nem eszik főzeléket, a középső a palacsinta-kelt tészták-laska isteni hármasából mindig, és bárhol, és bármennyit, amúgy fotoszintetizál, kicsi lányom nagyjából mindenre „vevő-evő”. Az utóbbi években a tradicionális magyar konyhától kicsit elszakadva, belekóstolgatok más nemzetek ételeibe is, az olasz konyha az egyik kedvencem.

A rovat további cikkei itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?