Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Disznótoros burgonyaágyon sütve

Disznótoros burgonyaágyon sütve
Disznótoros burgonyaágyon sütve
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves szomszédunktól kaptunk kóstolót és akkor jutott eszembe, hogy egyszer vendégségben ettem így sütött
disznótorost, ami nagyon finom volt és most én is így készítettem el.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Dinsztelt káposzta és egy pohár száraz vörösbor illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk és vékony (2-3mm-es)  karikára vágjuk.
  2. A tepsit kizsírozzuk, a burgonyát beletesszük és megsózzuk.
  3. Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 20-25 percig elősütjük.
  4. A fóliát levesszük, majd a burgonyára ráhelyezzük a hurkát, kolbászt, és már fólia nélkül további 25 percig sütjük.
  5. Amikor az egész megpirult, a keletkezett zsírt leöntjük róla.

  • elkészítettem: 36 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 49 024
elküldve: 7
receptkönyvben: 278
elkészítve: 26/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsiskrumplival sült hurka és kolbász

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodak
Kodak / Kodak Sun, 2015-06-28 16:16

Ez volt máma az ebéd, és egész jól sikerült. Én nem öntöttem le róla a finom kis zsírt. Köszi a receptet!

Mamokam0129
Mamokam0129 Sun, 2014-01-12 11:43

Kedves Klári!
Lassan már megvénülök, és még mindig nem tudok hurkát sütni! Már minden ajánlott módszert kipróbáltam, de minden alkalommal kidurran, nem marad a "bélben"! Tudsz-e ajánlani olyan módszert, amivel szép pirosra tudom sütni és nem durran szét? Előre is nagyon köszönöm!

rolvisa
Olgis / rolvisa Mon, 2012-01-23 13:59

Nagyon finom, és laktatós, már évek óta készítem.
Kolbász nélkül, csak hurkával.
A hurka zsirosságától függően kerül olaj a burgonyára.
Héjában főtt burgonyát felkaríkázva(a sült burgonya még finomabb) a hurkával egyszerre mehet a sütőbe, éppen csak felpirítani.
Klári, ügyes vagy! Olgis.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-07-16 22:13

A recept jó ötlet! gzsu76 a te hozzátevésed is tetszik, sőt, biztos dob az ízeken is, és a víz tényleg jó, mert nem ragad le a krumpli és a hurka se reped szét.Viszont amit kérdeznék, az az, hogy egyszerre teszitek be a hurkát és kolbászt?Ugyanis a hurka szinte már főtt, ugye a rizs is meg a belsőségek is , ami benne van.AS kolbász viszont nem.Egyszerre fog megsülni??Akitől én szoktam kapni, az, nem tudom mibe tölti, de vastagabb is a kolbász, és már szétreped a hurka, mire jó a kolbász.Nyersen nem tehetem oda enni.Hm..Éva-Anyóca

gzsu76
gzsu76 / gzsu76 Thu, 2009-12-17 13:22

Most csináltam elösszőr és rendkívűl finm lett. Tényleg kellet bele egy kis víz és tettem még alá egy kis vecsési savanyúkáposztát is. Jóízűen megettük!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-03-05 12:43

Én ugyan így készítem, de egy godolatnyi vizet töltök alá !
Így nem ragad oda a burgonya és nem reped ki a hurka !
Jó étvágyat kíván : Gyuri bá'

1238
májas hurka 30 dkg
véres hurka 30 dkg
kolbász 40 dkg
burgonya 1 kg
0.5 tk
sertészsír 5 dkg