r
Nosalty Logó

Kozák sapka Kláritól

Klári
Kozák sapka Kláritól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A díszítéshez

1060
Kalória
14.1g
Fehérje
114.3g
Szénhidrát
62.4g
Zsír
58.7g
Víz
289.5g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
77.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1060 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1060 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    498.9 g
  • Telített zsírsav
    313 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7513.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1748 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    3090 mg
  • Nátrium
    1792 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    914.3 g
  • Cukor
    617 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    469.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    1270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3304 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2072 micro
Összesen 8472 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 360 kcal

Elkészítés

A fehér tésztához

  1. A fehér tésztához a 4 tojássárgáját a 15 dkg porcukorral és a 4 ek forró vízzel, valamint a citrom héjával és a vanília aromával habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán belekeverjük a fenti masszába.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük (tűpróba!), ha megsült kiborítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
  5. A barna tésztához a 4 tojássárgáját a 15 dkg porcukorral és az 1 ek kakaóval a 4 ek forró vízzel és a rum aromával habosra keverjük, majd a többi hozzávalóval, valamint a sütéssel úgy járunk el, mint a fehér tésztánál.
  6. A 3 púpos ek réteslisztet kevés tejjel simára keverünk, a maradék tejet felforraljuk és állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztes keveréket.
  7. Addig főzzük míg kemény nem lesz, majd a tűzről levéve 5 dkg vajat keverünk bele.
  8. 15 dkg vajat 20 dkg porcukorral a vanília és rum aromával habosra keverünk, majd a kihűlt főzött krémmel simára keverjük.
  9. A kihűlt tésztalapokat pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és a fehér pogácsákat egyenként megkenjük a krémmel, majd ráfektetjük a barna pogácsákat.
  10. Elkészítjük a csokimázat. Gőz fölött a csokoládét megolvasztjuk, levesszük a tűzröl és belekeverjük a vajat, majd az összeragasztott pogácsák tetejét megkenjük a csokimázzal és megszórjuk a kókuszreszelékkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x28x3

Ezt a sütit évekkel ez előtt az egyik férfi kollegám hozta a névnapi bulijára. Persze nem ő sütötte, hanem az anyukája.Többen elkértük a receptjét, amit ő szívesen megosztott velünk. Mivel láttam, hogy elég babrás munka mindig halogattam az elkészítését, de most egy olyan alkalom adódott, hogy elővettem és nekiduráltam magam az elkészítésnek.

Nosalty stories

További receptek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...