r
Nosalty Logó

Kozák sapka Kláritól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Kozák sapka Kláritól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1060 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8472 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 360 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1060 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    498.9 g
  • Telített zsírsav
    313 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7513.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1748 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    3090 mg
  • Nátrium
    1792 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    914.3 g
  • Cukor
    617 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    1270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3304 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2072 micro
Összesen 8472 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 360 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A fehér tésztához

  1. A fehér tésztához a 4 tojássárgáját a 15 dkg porcukorral és a 4 ek forró vízzel, valamint a citrom héjával és a vanília aromával habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán belekeverjük a fenti masszába.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük (tűpróba!), ha megsült kiborítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
  5. A barna tésztához a 4 tojássárgáját a 15 dkg porcukorral és az 1 ek kakaóval a 4 ek forró vízzel és a rum aromával habosra keverjük, majd a többi hozzávalóval, valamint a sütéssel úgy járunk el, mint a fehér tésztánál.
  6. A 3 púpos ek réteslisztet kevés tejjel simára keverünk, a maradék tejet felforraljuk és állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztes keveréket.
  7. Addig főzzük míg kemény nem lesz, majd a tűzről levéve 5 dkg vajat keverünk bele.
  8. 15 dkg vajat 20 dkg porcukorral a vanília és rum aromával habosra keverünk, majd a kihűlt főzött krémmel simára keverjük.
  9. A kihűlt tésztalapokat pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és a fehér pogácsákat egyenként megkenjük a krémmel, majd ráfektetjük a barna pogácsákat.
  10. Elkészítjük a csokimázat. Gőz fölött a csokoládét megolvasztjuk, levesszük a tűzröl és belekeverjük a vajat, majd az összeragasztott pogácsák tetejét megkenjük a csokimázzal és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x28x3
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 119213
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a sütit évekkel ez előtt az egyik férfi kollegám hozta a névnapi bulijára. Persze nem ő sütötte, hanem az anyukája.Többen elkértük a receptjét, amit ő szívesen megosztott velünk. Mivel láttam, hogy elég babrás munka mindig halogattam az elkészítését, de most egy olyan alkalom adódott, hogy elővettem és nekiduráltam magam az elkészítésnek.

Hozzászólások (19)

Törölt felhasználó

Eszméletlen finom,csak nagyon macerás....Úgy szeretem,ha valaki más elkészíti és én megeszem...:)

Törölt felhasználó

Apropó...te mit kezdessz a hulladék tésztákkal,ami kiszúrás után megmarad?

Flikflak

Szia Crazy! Javaslat: készíts bel?le somlói-féleséget vagy Makimakit :o) Makimaki nálunk: Egy kerek jénaiba vagy hasonló üvegtálba (mert guszta, ha átlátszó) rétegezd a tésztadarabkákat és gesztenyés vagy diós krémet akár rummal bolondítva. Pár órás h?t?s pihi után simán kanállal meregetheted kistányérokra, s jól beboríthatod tejszínnel, csokiöntettel.. húúúú.. Nálunk ez a Makimaki :o)) Jó hétvégét! flikflak

Törölt felhasználó

Nagyon guszta és ha tehetem,akkor kipróbálom.Megszeretném kérdezni,hogy a tésztákat gáztepsiben sütöd?Várom válaszod!Köszönöm

Törölt felhasználó

Nagyon guszta és ha tehetem,akkor kipróbálom.Megszeretném kérdezni,hogy a tésztákat gáztepsiben sütöd?Várom válaszod!Köszönöm

Éva-Anyóca

Wow!Macerás, de megéri, itt a sok ünnep, karácsony , tuti nyer? recept lesz, a szokásos Hólabda helyett.Hasonló, de nem az.Új receptként leírhattad volna, fényképpel, a maradék kiszúrt tésztából mit teszel, bár így se rossz,s?t!!.Köszi, ügyes dolog mindkett?.Éva-Anyóca

nyamóka

Kedves Éva-Anyóca! :) Én az ilyen lees? tésztát úgy szoktam felhasználni, hogy összemorzsolom, és kókuszgolyót csinálok bel?le. :-) (Másnapig szikkadhat is kicsit hogy könnyebb legyen morzsolgatni.) Még finomabb is, mint darált kekszb?l, mert könnyebb, puhább golyók lesznek bel?le. (Nekem annyira bevált, hogy már eleve piskótát sütök, amikor kókuszgolyóra vágyik a lányom.) Egyszer? megoldás is, mert nagyon gyorsan készen van, csak össze kell keverni a hozzávalókat. Szinte bármilyen tésztamaradék jó hozzá. :-) Üdvözöl: Éva

Éva-Anyóca

Teljesen igazad van, és köszi az ötletet.Szép napot!Éva-Anyóca

Klári

Kedves "renike 1007" Gáztepsiben szoktam sütni. Elnézést, hogy csak most válaszolok, de nem voltam internet közelben. Üdv: Klári

Klári

Kedves "crasygirl26" Amikor én ezt sütöttem együtt volt a nagy család és a hulladékot a gyerekek mind megették ,így nem kellett foglalkoznom a felhasználásával, de nagyon jó ötletet adott Éva-Anyóca. Üdv.: Klári

jucimama6666

Elkészítettem egy összejövetelre!Nagyon finom!Hogy ne legyen hulladék,ezért én kockákra vágtam,s mint a hólabdát az oldalukat is bekentem krémmel,s beforgattam kókuszba,tetejére csokimáz került,el is neveztük "kozák kockának".Hamar felfalták!Köszönöm a receptet!

fabine

Köszi a receptet, nagyon finom lett, bár én egy kicsit több krémmel készítettem, és a kakaós tésztába raktam még 2 kanál vizet és 2 kanál olajat. Jucimama6666 ötlete nagyon jó, én is kockákra vágtam, így is nagyon mutatós és hulladék sincs. Üdv:fabine

Törölt felhasználó

kókusz helyett mit lehet használni még, mert náunk a kókusz nem igazán top listás esetleg dió?

Klári

Kedves "villanyfarkas" Mandulát, diót, mogyorót is használhatsz hozzá. Üdv.: Klári

Hajós Enikő

Én az oldalát is megkenem krémmel,és meghempergetem kókuszban!Finom recept!

Törölt felhasználó

Én is így ismerem! Még sosem csináltam egyedül, mindig a nagymamámmal "sütkéreztünk" úgyhogy kicsit izgulok :) De ma megcsinálom!

Törölt felhasználó

Szerintem is gusztább, ha az oldala is meg van kenve, így még sosem láttam. Nekem pudingkrémes receptem van, sokkal finomabb! Utoljára 3-an álltunk neki, mert 2 adagot sütöttem. Öcsém, menyasszonya, és én szalagmunkában! :D Kitaláltuk, hogy nem szaggatjuk, hanem kockára vágjuk, mert úgy nem veszik kárba egy morzsa sem! :)

Olgi1213

Szia Klári! Elkészítettem tegnap és nagyon finom!Köszönöm a receptet! Üdvözöllek:Olgi

Törölt felhasználó

ma elkészítettem,de mivel közben bedöglött a gépem, csak emlékezetb?l....így lett rétesliszt helyett finomliszt a krémben,de így is nagyon finom lett!!! köszönöm a receptet. megéri a macerát! legközelebb rétesliszttel is kipróbálom.

Hozzávalók

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek