r
Nosalty Logó

Majonézes burgonyasaláta 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Klári
Majonézes burgonyasaláta 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A burgonya előkészítéséhez

Az öntethez

Összesen 275 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A burgonya előkészítéséhez

Az öntethez

Összesen 1103 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A burgonya előkészítéséhez

Az öntethez

Összesen 101 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2563.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    2311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 275 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10255 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    9245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    688.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 1103 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 101 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A burgonya előkészítéséhez

Az öntethez

Elkészítés

A burgonya előkészítéséhez

  1. Sós vízbenfeltesszük főnihéjastólakrumplit (2 tk sót teszünk a vízébe).
  2. A vöröshagymát felkarikázzuk.
  3. 1 litervizet 1 teáskanálnyi sóval ésaz ecettel felforralunk.
  4. A hagymátebbe lébe tesszük abálódni, amígüveges lesz.
  5. A megfőtt krumplit meghámozzuk és felkarikázzuk.
  6. Az ecetes lével leöntjük még melegen és kb. 20 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és megvárjuk míg kihűl.
  7. Amíg a krumpli hűl, elkészítjük az öntetet: atejfölbe belekeverjük a majonézt, mustárt, cukrot, citromlevet, borsot és a sót.
  8. A kihűlt krumplit az öntettel lazán összekeverjük.
  • Elkészítettem: 83 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1991
  • Tegnapi nézettség: 73
  • 7 napos nézettség: 965
  • Össznézettség: 1097974
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 10.

Ajánló

Hideg és meleg sültekhez illik. Díszíthetjük lilahagyma karikákkal, vagy főtt tojással.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Előre elkészíthető köret, a családban nagyon szeretik és elég sűrűn kérik, hogy ezt készítsem.

Hozzávalók

A burgonya előkészítéséhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek