r
Nosalty Logó

Tócsni 3.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Klári
Tócsni 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tócsnihoz

A sütéshez

Összesen 1571 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tócsnihoz

A sütéshez

Összesen 3141 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tócsnihoz

A sütéshez

Összesen 311 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    140.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1900.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    1449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    380 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1518 micro
Összesen 1571 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    281.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3801.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    2899 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2278 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3036 micro
Összesen 3141 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 311 Kcal

Hozzávalók

A tócsnihoz

A sütéshez

Elkészítés

A tócsnihoz

  1. A nyers krumlit meghámozzuk és kislyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, 2 evőkanál olajon megdinszteljük.
  3. A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
  4. Az összes hozzávalót elkeverjük a reszelt krumplival, a liszt kivételével.
  5. A lisztet kanalanként fokozatosan adagoljuk hozzá, amíg nokedlitészta sűrűségű nem lesz.
  6. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és kb. 2-2 evőkanálnyit teszünk a masszából az olajba, kissé ellapítjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 185 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 60
  • 7 napos nézettség: 436
  • Össznézettség: 408659
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 05.

Ajánló

Fejessalátával és friss kenyérrel a legfinomabb. Ovo vegetriánusok részére főzelékfeltétnek is kiváló.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyorsan elkészíthető meleg vacsora, friss salátával nagyon finom. Nálunk szereti a család apraja, nagyja.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én kefírrel szoktam készíteni, még finomabb.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Szoktam bele tenni zúzott fokhagymát is. Isteni! Próbáljátok meg Ti is.

Törölt felhasználó

Igen tisztelt nagytudású barátomtól hallottam err?l a pazar kajáról ,jó pár évvel ezel?tt. A recept elmondása közben kissé bizonytalannak éreztem az ismertetett alapanyagokat illet?en,ezért sokat kisérletezetem,mivel sokszor megpróbálkoztam vele. Az idei hosszú nyáron többször is elkészült különböz? összetételekben, a legínycsiklandozóbb változata egy megmaradt fél fejes káposzta megdinsztelése után készült el. A fenti recept alapanyagához hozzákevertem a már összeállított káposztát ,kisütöttem -azóta ez a sláger.Száraz rozé -vagy chardonay ízlik mellé a legjobban

Tájfun

Sziasztok! Én is elkészítettem, természetesen fokhagymával, már be is laktam bel?le. Most nem gy?zök rá inni.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nagyon finom,már 2X megcsináltam.nagyon jól sikerült. Két gerezd fokhagymát reszeltem bele,mert mi mindenbe amibe lehet teszünk. Köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Caládunk kedvcenc étele. Petrezselyemmel még nem próbáltam, legközelebb igy készítem. Én a kromplit apró lyukú húsdarálón darálom le, igy az ujjam vége ép marad és gyorsabb. Tejföllel tálalom.

Törölt felhasználó

Tegnap este kipròbàltam, nagyon finom ez az ètel! A pirosaranyat egy csipet orolt csipos pirospaprikàval helyettesitettem (màr 34 ève hogy Olaszorszàgban èlek, nem tudom mik a hozzàtartozòi a pirosaranynak, igy megpròbàltam ezzel helyettesiteni). Nagyon csodàlatosra sikerult az egèsz. Uborkasalàtàval tàlaltam, kituno volt. Koszonom szèpen ezt a jò ès gyors receptet!

Törölt felhasználó

nagyon fincsi volt, én még reszeltem bele egy kis répát is.

Törölt felhasználó

Vajon tökf?zelékhez feltétként milyen lehet? El tudjátok mellé képzelni?

Törölt felhasználó

Én vidéken ezt 'derrentyü'-ként ismerem. Mindenféle zöldséggel is szoktam készíteni. Persze ha nincs más csak krumpli akkor jó fokhagymásan teával. Nagyon finom.

Törölt felhasználó

Nagyon klassz énis elkészitettem ! szuper jó

Törölt felhasználó

próbáljátok meg a fele burgonyát csillagtökkel helyettesíteni - isteni!!! én is teszek hozzá fokhagymát...

Törölt felhasználó

Csak fokhagymásan az igazi, különben nem is tócsni!

Klári

Kedves Hozzászólók! Örülök bármilyen sikernek,köszönöm a visszajelzéseket a fokhagyma jó ötlet, de bármivel lehet túrbózni, ízlés és kreatív ötletek alapján sok jó és változatos ételt lehet elkészíteni. Üdvözlettel: Klári

Törölt felhasználó

Csak most olvastam areceptet és a hozzászólásokat is, Tuti, hogy ki fogom próbálni a k?lönböz? valtozatokat is . Köszi mindnyájatoknak. ica

Hozzávalók

A tócsnihoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.