Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bortorta

Bortorta
Bortorta
95 perc / előkészület: 35 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmnél már többször ettem, most elkértem a receptet és megcsináltam, sikeres volt.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Tejszínhabbal kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlét a borban beáztatjuk.
  2. A tojások sárgáját 10 dkg cukorral habosra keverjük, a zsemlét kinyomkodjuk és elmorzsolva hozzáadjuk a tojások sárgájához, valamint a lereszelt csokoládét is, és jól összedolgozzuk.
  3. A tojás fehérjét a megmaradt 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  4. A hab felébe lazán beledolgozzuk a diót, majd a tojássárgás masszát, ezután lazán beledolgozzuk a hab másik felét.
  5. Egy 26 cm-es kerek tortasütőt vastagon kivajazunk és beleöntjük a masszát.
  6. Előmelegített sütőben fél óráig 200°-on sütjük, utána levesszük 150°-ra és még egy fél óráig sütjük. Tűpróba.
  7. Amikor kész, levesszük róla a tortasütőt és hagyjuk kihűlni, majd a csokoládéval bevonjuk. (Ehhez 20 dkg tortabevonót gőz fölött felovasztunk és 15 dkg vajjal elkeverve picit hűlni hagyjuk és ráöntjük a tortára.)

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 182
elküldve: 0
receptkönyvben: 141
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós-csokis bortorta, diós-csokoládés bortorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

728
tojás 8 db
cukor 20 dkg
desszertbor 1.5 dl
zsemle 1 db
dió 20 dkg
csokoládé 5 dkg
tortabevonó 20 dkg
vaj 20 dkg