r
Nosalty Logó

Bortorta

Klári
Bortorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

728
Kalória
12.2g
Fehérje
53.6g
Szénhidrát
51.4g
Zsír
57.9g
Víz
236.3g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
42.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 5822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    411.1 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    1890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4727.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    764 mg
  • Foszfor
    2091 mg
  • Nátrium
    934 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    428.6 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    463.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1995 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    1271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1962 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2078 micro
Összesen 5822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 390 kcal

Elkészítés

  1. A zsemlét a borban beáztatjuk.
  2. A tojások sárgáját 10 dkg cukorral habosra keverjük, a zsemlét kinyomkodjuk és elmorzsolva hozzáadjuk a tojások sárgájához, valamint a lereszelt csokoládét is, és jól összedolgozzuk.
  3. A tojás fehérjét a megmaradt 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  4. A hab felébe lazán beledolgozzuk a diót, majd a tojássárgás masszát, ezután lazán beledolgozzuk a hab másik felét.
  5. Egy 26 cm-es kerek tortasütőt vastagon kivajazunk és beleöntjük a masszát.
  6. Előmelegített sütőben fél óráig 200°-on sütjük, utána levesszük 150°-ra és még egy fél óráig sütjük. Tűpróba.
  7. Amikor kész, levesszük róla a tortasütőt és hagyjuk kihűlni, majd a csokoládéval bevonjuk. (Ehhez 20 dkg tortabevonót gőz fölött felovasztunk és 15 dkg vajjal elkeverve picit hűlni hagyjuk és ráöntjük a tortára.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 60 p

Barátnőmnél már többször ettem, most elkértem a receptet és megcsináltam, sikeres volt.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...