31 étel, amit idén augusztusban el kell készítened

A nyár utolsó hónapjába léptünk, de ne sirassunk semmit, még bővelkedünk a friss alapanyagokban. Süssünk-főzzünk velük finomakat!

  1. 1.

    Színes bulgursaláta, pirított gombával

  2. 2.

    Zöldfűszeres paradicsomsaláta

  3. 3.

    Húsos rakott palacsinta gombamártással

  4. 4.

    Házi szilvás gombóc

  5. 5.

    Caprese saláta

  6. 6.

    Málnás-fehércsokoládés-sajttorta

  7. 7.

    Gyors szilvás süti

  8. 8.

    Mediterrán orzosaláta

  9. 9.

    Székelygulyás

  10. 10.

    Szedres pite

  11. 11.

    "Az igazi" svéd húsgolyók

  12. 12.

    Gyors pestos paradicsomsaláta

  13. 13.

    Török pide Judit konyhájából

  14. 14.

    Gyümölcsleves egyszerűen

  15. 15.

    Cubano

  16. 16.

    Szilvalekvár kedvem szerint

  17. 17.

    Wonton leves

  18. 18.

    Cobb saláta Dacota konyhájából

  19. 19.

    Sütés nélküli oreos csokoládétorta

  20. 20.

    Double BBQ Burger

  21. 21.

    Frissítő gyümölcsleves

  22. 22.

    Mics Dacota konyhájából

  23. 23.

    Tökéletes áfonyás pite

  24. 24.

    Gombás hústorta

  25. 25.

    Málnás limonádé

  26. 26.

    Paradicsomos húsgolyó

  27. 27.

    Málnás brownie

  28. 28.

    Chili Con Carne egyszerűen

  29. 29.

    Húsos-paradicsomos rakott cukkini

  30. 30.

    Joghurtos cukkinisaláta citromos húsgolyókkal

  31. 31.

    Könnyű áfonyás muffin

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek