Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi szilvás gombóc

Házi szilvás gombóc
Házi szilvás gombóc
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gombócok, amikből nem lehet eleget készíteni.
A barackos, a túrós, a lekváros és persze a legrégebbi kedvenc, amit most mi is elkészítettünk, a fahéjas-porcukros szilvás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat megtisztítjuk, és sós vízben megfőzzük. Meghámozzuk, áttörjük, és hagyjuk lehűlni.
  2. Hozzáadjuk a sót, a vajat, a lisztet, és tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen, 0,5-1cm-es vastagságúra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk.
  3. A négyzetek közepére helyezzük a félbevágott szilvákat, a magok helyére szórjuk a cukrot és a fahéjat, majd összehajtogatjuk, és gombócokat formázunk.
  4. Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a gombócokat, közben egy serpenyőben vajat hevítünk, és aranybarnára pirítjuk egy kevés cukor társaságában a zsemlemorzsát.
  5. A megfőtt gombócokat leszűrjük, a pirított zsemlemorzsában megforgatjuk, majd megszórjuk porcukorral.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 179
össznézettség: 43 200
elküldve: 0
receptkönyvben: 102
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvával töltött gombóc

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

815
burgonya 1 kg
0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
finomliszt 35 dkg
szilva 10 db
barna cukor 10 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 10 dkg
barna cukor 3 teáskanál