r
Nosalty Logó

Mediterrán orzosaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

öntet a zöldségekhez

grillzöldségek

összeállítás

Összesen 365 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

öntet a zöldségekhez

grillzöldségek

összeállítás

Összesen 2191 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

öntet a zöldségekhez

grillzöldségek

összeállítás

Összesen 165 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    947.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 365 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5686.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    937 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    2691 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    823 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    824 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    407 micro
  • β-karotin
    4296 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3607 micro
Összesen 2191 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    776 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 165 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

öntet a zöldségekhez

grillzöldségek

összeállítás

Elkészítés

öntet a zöldségekhez

  1. Az öntet hozzávalóit egy kis tálba kimérjük és alaposan összekeverjük.
  2. A koktélparadicsomot tetszés szerint feldaraboljuk, a lila hagymát csíkokra vágjuk, az olajbogyókat (ha szükséges, előbb magozzuk, majd) félbevágjuk, a főtt fehérbabot pedig alaposan lecsepegtetjük.
  3. A zöldségeket egy nagy tálban alaposan összekeverjük az öntettel, majd sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk. A szépen szétterített zöldségeket megsózzuk, majd a tepsit 185°C-ra előmelegített, grillfokozatra állított sütőbe tesszük 20 percre.
  4. Amíg a zöldségek sülnek, a fenyőmagot picit lepirítjuk, az orzotésztát pedig bő vízben 8-10 perc alatt kifőzzük - a vízhez adjuk egy kanálka olajat, hogy ne ragadjanak össze a szemek.
  5. A kész tésztát leszűrjük, majd hozzáadjuk a grillezett zöldségeket, a pirított fenyőmagot, egy JÓ NAGY csokor aprított petrezselymet (de akár mentát és bazsalikomot is dobhatunk hozzá), valamint a feta sajtot.
  6. Az egészet nagyon alaposan összekeverjük, majd tálaljuk is. A tetejére morzsoljunk egy kevés plusz fetát, és szórjuk meg egy kis extra zölddel és maggal, ha maradt, valamint pár szem friss, karikázott koktélparadicsom is jó áll neki.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 12426
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mediterrán orzosaláta
Rosanics Petra 141 recept

Nálunk az idei nyár nagy slágere ez az orzosaláta, mert egyszerre könnyed és laktató, egyszerűen elkészíthető és ínycsiklandó, ráadásul minden ízében déliesen gyönyörű. Az orzo, más néven kritharaki vagy risoni eleve az egyik nagy kedvencünk idén, aranyos kis rizsszemformájának köszönhetően pedig ő a TÖKÉLETES tésztasaláta-alapanyag. Legalább ennyire pompásan illenek hozzá az előgrillezett zöldségek - hobbi paradicsomtermelők előnyben, mert ebbe bizony a legfinomabb pari dukál! A feta sajt valamint a pirított fenyőmag már csak afféle burzsuj ráadás, amit azonban nem érdemes lespórolni róla: ezek így, együtt adják meg a mediterrán orzosaláta éteri összhangját.

Hozzászólások

Hozzávalók

öntet a zöldségekhez

grillzöldségek

összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.