r
Nosalty Logó

Cubano

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Cubano
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sült sertéshúshoz

A szendvicshez

Összesen 1951 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sült sertéshúshoz

A szendvicshez

Összesen 5853 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A sült sertéshúshoz

A szendvicshez

Összesen 204 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.1 g

Zsír

  • Összesen
    134.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3764.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1348 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    365 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 1951 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    360.4 g

Zsír

  • Összesen
    403.8 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11294.6 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    502 mg
  • Kálcium
    1638 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    4043 mg
  • Nátrium
    4519 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1465.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    1095 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    1062 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1446 micro
  • β-crypt
    333 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 5853 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

A sült sertéshúshoz

A szendvicshez

Elkészítés

A sült sertéshúshoz

  1. A koriandert és a mentát apróra vágjuk, a római köményt és a koriandert összezúzzuk. A narancs héját lereszeljük, a levét és a lime levét is kicsavarjuk.
  2. Az egészet összekeverjük az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
  3. A húst ebbe a pácba tesszük, és 24 órára, de legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, néha megforgatjuk, jól belemasszírozzuk.
  4. Másnap előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A húst kivesszük a pácból, egy nagyobb tepsibe tesszük, és egyszer megforgatva, kb. 20 perc alatt barnásra sütjük a külsejét.
  5. Kivesszük, fóliával letakarjuk, a hőfokot levesszük 180 fokra, és egyszer-kétszer megforgatva addig sütjük, amíg a hús omlós és puha nem lesz. Ez a hús minőségétől függően 1,5-2,5 óra lehet. A végén még picit rápiríthatunk a fólia nélkül. Ha úgy éreznénk, hogy száraz a hús, locsoljunk rá a maradék marinádból.
  6. Ha kész, rácsra téve fél órán át pihentetjük, majd vékony szeleteket vágunk belőle.

A szendvicshez

  1. A bagettet keresztben 3 részre vágjuk, majd mindegyik darabot hosszában félbe.
  2. A szeleteket serpenyőben megpirítjuk kicsit, majd megkenjük a puha vajjal és mustárral.
  3. Rátesszük a sonkaszeleteket, a sajtot, és a karikára vágott uborkát, majd a vékonyra vágott sült lapockát.
  4. Rátesszük a bagett másik felét, kicsit összenyomkodjuk. Ha van szendvicssütőnk, beletehetjük átmelegedni, vagy visszatesszük a serpenyőbe, és egy tányérral kicsit lenyomjuk, hogy vékonyabb legyen, de ez a lépés ki is hagyható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15278
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 19.

Ajánló

A maradék hús másnapra tökéletes vacsora vagy ebéd!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerika egyik kevésbé ismert, de nem kevéssé finom szendvicse. Recept Roi Choi Los Angeles-i séf nyomán.

Hozzávalók

A sült sertéshúshoz

A szendvicshez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek