Szilvalekvár kedvem szerint
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
755
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
6041
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.1 g
-
Cukor 183 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 518.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1116 micro
-
β-crypt 206 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 429 micro
Összesen
755
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 32.9 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1414.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 754 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1536.6 g
-
Cukor 1464 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 4147.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 799 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 447 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 301 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8930 micro
-
β-crypt 1645 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3431 micro
Összesen
6041
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
100
kcal
Elkészítés
- Az alaposan megmosott, kimagozott szilvát félbevágjuk. Egy nagyobb fazék aljába öntünk fél dl ecetet, ráhalmozzuk az elkészített szilvát, tetejére szórjuk az 1 kg cukrot (ízlés szerint), de nem keverjük össze!!! Egy éjszakára félre tesszük. Nekem magozás után 4,70 kg maradt.
- Másnap alacsony hőfokon feltesszük főzni, de nem szabad megkeverni, kb. 6 órán keresztül főzzük, vagyis amíg a felére összeesik és sűrű állagú lesz, közben elolvad a tetején lévő cukor is.
- Ekkor viszont már nem szabad magára hagyni, ezután folyamatos keverés következik, míg a kívánt állagot el nem érjük, kb. 30-50 perc. Ekkor már a sűrűsége miatt könnyen leég!
- Végül a tűzről levéve tisztára mosott és csirátlanított csavaros üvegekbe merjük, szorosan lezárjuk, majd egy pár percre fejre állítjuk, ezután száraz dunsztba tesszük a teljes kihűlésig.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 27016
- Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Sokféle receptet próbáltam már az elmúlt évek alatt, sütöttem-főztem kevertem órákig, de nekem ez vált be a legjobban, nagyon finom, érdemes elkészíteni!