r
Nosalty Logó

Paradicsomos húsgolyó

Nosalty
Paradicsomos húsgolyó
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Húsgolyó

Paradicsomszósz

372
Kalória
36.2g
Fehérje
19.4g
Szénhidrát
16.8g
Zsír
304.3g
Víz
130.8g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húsgolyó

Paradicsomszósz

Összesen 372 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húsgolyó

Paradicsomszósz

Összesen 1488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húsgolyó

Paradicsomszósz

Összesen 96 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1926 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    304.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    24316 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 372 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7703.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1816 mg
  • Nátrium
    4507 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2183 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    97265 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 1488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6267 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

Húsgolyó

  1. A toast kenyerek széleit levágjuk, a belsejét pedig kockákra, és egy vízzel telített edénybe rakjuk őket. Felhasználásig hagyjuk ázni őket.
  2. Egy nagy keverőtálba rakjuk a húsokat és minden hozzávalót, mégpedig a következőképpen: a beáztatott kenyeret, mielőtt hozzáadjuk, kinyomkodjuk a vizet belőle, a hagymát pedig leszereljük nagyon finomra, akárcsak a parmezánt. Így mehet minden a keverőtálba.
  3. Alaposan összekeverjük a húsokat a többi hozzávalóval, és kezünkkel diónyi golyókat formázunk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket. 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és 25 percig sütjük őket, addig pedig elkészítjük a paradicsomszószt.

Paradicsomszósz

  1. Olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát.
  2. Ráöntjük a passzírozott paradicsomot, és megfűszerezzük, majd ízlésünknek megfelelően sózzuk.
  3. Lassú tűzön hagyjuk besűrűsödni, amíg a húsgolyók sülnek.
  4. Amikor megsültek a húsgolyók, átrakjuk őket a paradicsomszószba, és még pár percig lassú tűzön hagyjuk egybefőni a szósszal.
  5. Értelemszerűen spagetti tésztával tálaljuk, reszelt parmezánnal és kevés petrezselyemmel a tetején!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A paradicsomos húsgolyó az egész glóbuszon hatalmas nagy sikernek örvend. A következő verzió pedig talán a legegyszerűbb, ha azt tekintjük, hogy a golyókat nem olajban sütjük ki adagonként, hanem egyben sütőben!

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...