r
Nosalty Logó

Paradicsomos húsgolyó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húsgolyó

Paradicsomszósz

Összesen 372 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húsgolyó

Paradicsomszósz

Összesen 1488 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húsgolyó

Paradicsomszósz

Összesen 96 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1926 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    24316 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 372 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7703.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1816 mg
  • Nátrium
    4507 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2183 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    97265 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 1488 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6267 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

Húsgolyó

Paradicsomszósz

Elkészítés

Húsgolyó

  1. A toast kenyerek széleit levágjuk, a belsejét pedig kockákra, és egy vízzel telített edénybe rakjuk őket. Felhasználásig hagyjuk ázni őket.
  2. Egy nagy keverőtálba rakjuk a húsokat és minden hozzávalót, mégpedig a következőképpen: a beáztatott kenyeret, mielőtt hozzáadjuk, kinyomkodjuk a vizet belőle, a hagymát pedig leszereljük nagyon finomra, akárcsak a parmezánt. Így mehet minden a keverőtálba.
  3. Alaposan összekeverjük a húsokat a többi hozzávalóval, és kezünkkel diónyi golyókat formázunk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket. 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és 25 percig sütjük őket, addig pedig elkészítjük a paradicsomszószt.

Paradicsomszósz

  1. Olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát.
  2. Ráöntjük a passzírozott paradicsomot, és megfűszerezzük, majd ízlésünknek megfelelően sózzuk.
  3. Lassú tűzön hagyjuk besűrűsödni, amíg a húsgolyók sülnek.
  4. Amikor megsültek a húsgolyók, átrakjuk őket a paradicsomszószba, és még pár percig lassú tűzön hagyjuk egybefőni a szósszal.
  5. Értelemszerűen spagetti tésztával tálaljuk, reszelt parmezánnal és kevés petrezselyemmel a tetején!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 145
  • Össznézettség: 107721
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A paradicsomos húsgolyó az egész glóbuszon hatalmas nagy sikernek örvend. A következő verzió pedig talán a legegyszerűbb, ha azt tekintjük, hogy a golyókat nem olajban sütjük ki adagonként, hanem egyben sütőben!

Hozzászólások (4)

Nensy

Nagyon finom. Imádja a családom. De én makarónival csinálom. Egyébként az olaszok nagyon szeretik a makarónit.

Béba_43

El?ször megsütjük a húsgolyókat, után még a mártásban f?zzük! Tulajdonképpen egy fasírt, s hozzá a paradicsomszósz! Ha jól értelmeztem!

Gárdos Mária

Nagyon jó recept. Gyors, finom.

tombrooks

Nagyon jó recept. <a href="https://www.19216801.page/">192.168.0.1</a>

Hozzávalók

Húsgolyó

Paradicsomszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek