Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldspárgás-borsós rizottó tonhallal

Zöldspárgás-borsós rizottó tonhallal
Zöldspárgás-borsós rizottó tonhallal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán könnyű, kímélő étel. Mivel a gyerekek nem szeretik nálunk a híg, "szottyos" rizottót, ezért szárazabbra szoktam készíteni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tonhal nélkül, reszelt sajttal is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk, kemény, fás végeit levágjuk, és feldaraboljuk. A borsót enyhén sós vízben feltesszük főni, majd valamivel később a feldarabolt spárgát is. Ha megfőtt, a vizet ne öntsük le róla.
  2. A rizst olívaolajon pár percig elősütjük, majd felöntjük a zöldségek főzővizével. Szükség szerint apránként még adogassunk hozzá a vízből. Tegyük bele az aprított zöldfűszereket, sózzuk, és borsozzuk. Ha van zöldfűszeres vajunk, egy darabkát tehetünk bele.
  3. Ha a rizs már megfőtt, keverjük össze a főtt zöldségekkel.
  4. Tálaláskor tonhalkonzervet tegyünk rá vagy mellé.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 315
elküldve: 0
receptkönyvben: 93
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spárgás-zöldborsós rizottó tonhallal, tavaszi rizottó tonhallal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

432
rizottó rizs 30 dkg
zöldborsó 20 dkg
zöldspárga 25 dkg
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
zöldbors 1 csipet
vaj 1 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
tonhalkonzerv 70 g