Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis rizottó zölden

Hamis rizottó zölden
Hamis rizottó zölden
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátnőm párja biztosan tiltakozna a rizottó elnevezés ellen, ezért tettem oda a hamis szócskát!

Az igaziban Ő a profi :).

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Gyors egytálétel, ami nagyon ízletes!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst először megpirítjuk, majd felengedjük vízzel.
  2. Amikor már félkész, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a gombát, a zöldborsót is.
  3. Felöntjük a borral, hozzáadjuk a fűszereket.
  4. Az utolsó 2 percben megbolondítjuk a spenóttal.
  5. Ha még kicsit ragacsos, de már puha minden hozzávaló, akkor kész.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 469
elküldve: 2
receptkönyvben: 67
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-borsós rizottó, zöldséges-fehérboros rizottó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Schelek
Schelek / Schelek Mon, 2014-12-29 14:22

Szia! Nagyon király recept, még szeptemberben készítettem el, a férjem és a bátyám is nagyon elégedett volt ezzel az újítással, mindketten szeretik a spenótot meg a gombát, amik viszont más főztömben ritkán kapnak szerepet :) Nagyon finom ez a zöld rizotto, ma is ezt tervezem megcsinálni (gomba nélkül :P ) Üdv, Schelek

483
gomba 2 közepes db
spenót 20 dkg
zöldborsó 10 dkg
rizs 1 bögre
fokhagyma 2 gerezd
fehérbor 0.5 dl
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint