r
Nosalty Logó

Rókagombás rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rókagombás rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 731 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2922 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2274.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    1230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 731 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9099.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    2027 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1749 mg
  • Nátrium
    4921 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    789.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1112 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    862 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1062 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 2922 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk egy szélesebb lábasban, hozzáadjuk megtisztított, megmosott és összevágott gombát. Kb. 5 perc után hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és lassú tűzön további 5-6 percig főzzük.
  2. A megmosott rizst a gombához öntjük, és addig kevergetjük, amíg elkezd a rizs dagadni, és sercegni. Ekkor hozzáadjuk a fehérbort. Sűrűn kevergetjük, amikor a levét elfőtte, akkor a forró húslevessel (részletekben) felöntjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett főzzük, amíg a lé el nem fő. A húslevessel addig pótoljuk, amíg szükséges ahhoz, hogy a rizs megpuhuljon, ez kb. 20-25 perc.
  4. Levesszük a tűzről, és a reszelt sajtot beleszórjuk a rizsbe. Addig keverjük óvatosan, amíg a sajt el nem olvad. Tálaláskor reszelt parmezánnal hintsük meg.
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22467
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Bakonyban most fellelhető a rókagomba, így a helyiektől beszereztem egy adagot, amit rizottóhoz használtam fel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek