Zöldbors

Zöldbors

Leírás

A bors az egész világon a legelterjedtebb és legtöbbet használt fűszer, amelynek színe lehet fekete, fehér, piros vagy zöld, attól függően, hogy milyen érettségi állapotban szedik le. A zöldborsot, amelynek íze kissé vadabb, erőteljesebb, mint a feketeborsé, még éretlenül szedik le és rövid ideig szárítják. Intenzív ízének köszönhetően akár még ízletes mártás is készíthetünk belőle sült húsok mellé. Magyarországon a kevésbé elterjedt borsfajták közé tartozik, éppen ezért a sós lében eltett, ún. savanyított zöldbors is viszonylag ritkán használt alapanyag a magyar konyhákban. Íze pikáns, nem túl erős, fűszerezhetünk vele salátákat, mártásokat, hús- és halételeket egyaránt.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

57 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?