Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A bors az egész világon a legelterjedtebb és legtöbbet használt fűszer, amelynek színe lehet fekete, fehér, piros vagy zöld, attól függően, hogy milyen érettségi állapotban szedik le. A zöldborsot, amelynek íze kissé vadabb, erőteljesebb, mint a feketeborsé, még éretlenül szedik le és rövid ideig szárítják. Intenzív ízének köszönhetően akár még ízletes mártás is készíthetünk belőle sült húsok mellé. Magyarországon a kevésbé elterjedt borsfajták közé tartozik, éppen ezért a sós lében eltett, ún. savanyított zöldbors is viszonylag ritkán használt alapanyag a magyar konyhákban. Íze pikáns, nem túl erős, fűszerezhetünk vele salátákat, mártásokat, hús- és halételeket egyaránt.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

Zöldbors alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!