Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdeigombás-rizottó

Erdeigombás-rizottó
Erdeigombás-rizottó
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ne féljünk a rizottótól, még ha odafigyelést is igényel az elkészítése... A tavaszi kecskesajtos rizottóm után, íme egy erdei gombás verzió. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat pépessé aprítjuk, a szarvasgombás és a füstölt sajtot lereszeljük. A fele adag vajon megpirítjuk a rusztikusra szeletelt gombát, és hozzáadjuk a felaprított metélőhagymát, jól átforgatjuk, majd félre is tehetjük.
  2. Az olajunkon egy nagyobb lábasban elkezdjük dinsztelni a hagymát, beleöntjük a rizst, és sűrű kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg üveges nem lesz és "pattog", akkor hozzáadjuk a bort, és nem felejtjük el a folyamatos kevergetést, mert könnyen lekaphat. Ha hamar beszívja a levet, de a rizst még messze nem érezzük, hogy puhulna, akkor le is vehetjük a gázról, és fontos, hogy erre az időszakra (4-5 perc) lefedjük. Ezután újra felrakhatjuk, és adagoljuk merőkanalanként hozzá az alaplevünket, amit felmelegítettünk előtte. Ahogy beszívja, rögtön jöhet a következő adag. Fűszerezzük, és itt adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a maradék vajat és a reszelt szarvasgombás sajtot. Akkor lesz jó a rizottónk, ha krémes állagú, rutinosok ezt már látásra megmondják.
  3. Összekeverjük a gombánkkal, megszórjuk a füstölt sajttal, és meghintjük metélőhagymával is. Frissen tálaljuk!
  4. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 364
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
105 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

gombás risotto

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

janettaylor
janettaylor / janettaylor Sun, 2018-09-16 05:46

Fenyotinorubol keszitettem, egy kis szekely hazi gombaporral megbolonditva. Egyik alapanyag sem a konnyen elerheto kategoria, ezert a sima gomba elnevezes a recepten belul. Jo ez azonban massal is, akar csiperkebol, amit szinte minden boltban fellel az ember. Er itt kiserletezni, sot naná! ;)

716
rizottó rizs 60 dkg
sajt 15 dkg
füstölt sajt 10 dkg
alaplé 8 dl
vöröshagyma 3 közepes db
fehérbor 2 dl
szarvasgombás olaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
gomba 50 dkg
metélőhagyma 3 ek
vaj 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint