r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves csirkezúzával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Zöldborsóleves csirkezúzával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

vajas galuska

Összesen 273 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

vajas galuska

Összesen 2184 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

vajas galuska

Összesen 41 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    647 micro
  • β-karotin
    2127 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    2020 micro
Összesen 273 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    143.2 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3842.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1826 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    4414.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2217 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    401 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    934 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    653 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    585 micro
  • α-karotin
    5174 micro
  • β-karotin
    17017 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    16160 micro
Összesen 2184 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    52 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 41 Kcal

Hozzávalók

leves

vajas galuska

Elkészítés

leves

  1. A csirkezúzát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és egy fazékban a zsíron megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott répákat, a zöldborsót, majd tovább dinszteljük.
  3. Ezután megszórjuk finomliszttel, elkeverjük, egy kicsit pirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük 3 liter vízzel.
  4. Beletesszük az ételízesítőt, az egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymát, a zellerzöldet, a félbevágott paprikát és paradicsomot, majd ízlés szerint sózzuk. Felforraljuk, majd lassú tűzön 30 percig főzzük.

vajas galuska

  1. A réteslisztből, tojásból és vajból az apróra vágott petrezselyemzölddel, kevés sóval lágy galuskatésztát keverünk, majd a forrásban lévő levesbe szaggatjuk egy teáskanál segítségével. 5 perc lassú forralással készre főzzük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3390
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 18.

Ajánló

Tálalás előtt kivesszük belőle a vöröshagymát, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldborsóleves csirkezúzával
Ligeti Károly 129 recept

A zúza nem mindenki kedvence, viszont aki szereti, az feltétlen híve, akár pörkölt, akár leves készül belőle.

Hozzászólások

Hozzávalók

leves

vajas galuska

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.