Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsóleves csirkezúzával

Zöldborsóleves csirkezúzával
Zöldborsóleves csirkezúzával
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zúza nem mindenki kedvence, viszont aki szereti, az feltétlen híve, akár pörkölt, akár leves készül belőle.

hozzávalók / 8 adag

leves

vajas galuska

ajánlat

Tálalás előtt kivesszük belőle a vöröshagymát, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

Szólj hozzá!

elkészítés

leves

  1. A csirkezúzát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és egy fazékban a zsíron megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott répákat, a zöldborsót, majd tovább dinszteljük.
  3. Ezután megszórjuk finomliszttel, elkeverjük, egy kicsit pirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük 3 liter vízzel.
  4. Beletesszük az ételízesítőt, az egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymát, a zellerzöldet, a félbevágott paprikát és paradicsomot, majd ízlés szerint sózzuk. Felforraljuk, majd lassú tűzön 30 percig főzzük.

vajas galuska

  1. A réteslisztből, tojásból és vajból az apróra vágott petrezselyemzölddel, kevés sóval lágy galuskatésztát keverünk, majd a forrásban lévő levesbe szaggatjuk egy teáskanál segítségével. 5 perc lassú forralással készre főzzük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 086
elküldve: 2
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

galuskás borsóleves zúzával, csirkezúzás zöldborsóleves, zöldborsóleves zúzával és vajas galuskával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

273
csirkezúza 50 dkg
sertészsír 2 ek
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zöldborsó 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
ételízesítő 0 ízlés szerint
zellerlevél 1 db
petrezselyem 0.5 csokor
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 3 l
vaj 5 dkg
tojás 2 db
rétesliszt 4 evőkanál
petrezselyem 0.5 csokor
0 ízlés szerint