r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves kicsit másként, óriásgaluskával

Petra
Zöldborsóleves kicsit másként, óriásgaluskával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A galuskához

228
Kalória
8.3g
Fehérje
36.1g
Szénhidrát
5.8g
Zsír
136.7g
Víz
45g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A galuskához

Összesen 228 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A galuskához

Összesen 910 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A galuskához

Összesen 109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1161.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    136.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1253 micro
  • β-karotin
    3279 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1741 micro
Összesen 228 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4647.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    3627 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    546.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5010 micro
  • β-karotin
    13116 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6962 micro
Összesen 910 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    595 micro
  • β-karotin
    1559 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Ha mirelit borsót használunk, főzés előtt forrázzuk le vízzel (ez elveszi az esetleges, fagyasztás során keletkező mellékízt). A sárgarépát és a burgonyákat megpucoljuk, apró darabokra vágjuk és lábasba tesszük. Hozzáadjuk a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát, a jalapeño paprikát és felengedjük vízzel. Sóval, vegetával és pirosarannyal ízesítjük.
  2. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. A levest berántjuk (1,5 ek lisztet 2 ek olajon világosra pirítunk, hozzákeverjük a pirospaprikát, majd hideg vízzel felengedjük, csomómentesre keverjük) és egy evőkanállal galuskát szaggatunk bele. (Galuska készítése: egy tojást, pici sót simára keverünk annyi liszttel, amennyit felvesz. Közepesen lágy legyen.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p

A kicsit másként megkülönböztető jelző egyrészt onnan ered, hogy a petrezselyem, amiért a rántás készítésekor nyúltam (volna), kissé megfáradt, így ez kimaradt belőle, másrészt (a hagyományos recepttől idegen módon) került a levesbe burgonya és jalapeño paprika. Aki a tradicionális vonalat részesíti előnyben, hagyja el a burgonyát és a csípős paprikát, viszont fél csokor, apróra vágott petrezselymet dobjon a rántásba.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek