r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves kicsit másként, óriásgaluskával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Zöldborsóleves kicsit másként, óriásgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A galuskához

Összesen 228 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A galuskához

Összesen 910 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A galuskához

Összesen 109 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1161.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1253 micro
  • β-karotin
    3279 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1741 micro
Összesen 228 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4647.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    3627 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5010 micro
  • β-karotin
    13116 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6962 micro
Összesen 910 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    595 micro
  • β-karotin
    1559 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. Ha mirelit borsót használunk, főzés előtt forrázzuk le vízzel (ez elveszi az esetleges, fagyasztás során keletkező mellékízt). A sárgarépát és a burgonyákat megpucoljuk, apró darabokra vágjuk és lábasba tesszük. Hozzáadjuk a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát, a jalapeño paprikát és felengedjük vízzel. Sóval, vegetával és pirosarannyal ízesítjük.
  2. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. A levest berántjuk (1,5 ek lisztet 2 ek olajon világosra pirítunk, hozzákeverjük a pirospaprikát, majd hideg vízzel felengedjük, csomómentesre keverjük) és egy evőkanállal galuskát szaggatunk bele. (Galuska készítése: egy tojást, pici sót simára keverünk annyi liszttel, amennyit felvesz. Közepesen lágy legyen.)
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 37883
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kicsit másként megkülönböztető jelző egyrészt onnan ered, hogy a petrezselyem, amiért a rántás készítésekor nyúltam (volna), kissé megfáradt, így ez kimaradt belőle, másrészt (a hagyományos recepttől idegen módon) került a levesbe burgonya és jalapeño paprika. Aki a tradicionális vonalat részesíti előnyben, hagyja el a burgonyát és a csípős paprikát, viszont fél csokor, apróra vágott petrezselymet dobjon a rántásba.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A galuskához

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek