Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejes zöldborsóleves

Tejes zöldborsóleves
Tejes zöldborsóleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet anyukámtól tanultam, és ez a kedvenc levesem. :)

hozzávalók / 6 adag

Leves

Nokedli

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon a borsót és a répát a sóval kb. 5 percig pároljuk.
  2. Felöntjük vízzel, tejjel és hozzáadjuk a pirosaranyat.
  3. Ha felforrt, beledobjuk a húsleveskockát, belekeverjük a cukrot.
  4. A tojásokból, a sóból és a lisztből kikeverjük a nokedlit, és beleszaggatjuk a levesbe. Majd végül hozzáadjuk az összevágott petrezselymet is.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 728
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Alcina Rose

Mióta szakács: 2014.07.30.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves, borsóleves csipetkével

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gamica
gamica Sun, 2015-10-11 19:43

Gyerekkorom kedvenc levese. Sajnos a jelenlegi családom nem szereti a tejes leveseket, így csak ritkán csinálom, leginkább magamnak :-( annyi különbséggel, hogy nálunk paprikakrém helyett a párolás végén őrölt pirospaprikával hintettük meg, illetve leveskocka helyett egy kis ételízesítőt szórtunk rá párolás közben. Ja, és petrezselyem zöldje helyett elmaradhatatlan volt belőle a friss kapor. Mennyei!

223
napraforgó olaj 2 ek
zöldborsó 45 dkg
sárgarépa 2 db
1 csipet
víz 1.5 l
tej 5 dl
paprikakrém 1 teáskanál
leveskocka 1 db
cukor 2 ek
petrezselyem 1 csokor
tojás 2 db
1 csipet
finomliszt 3 púpozott ek