r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves csirkezúzával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Zöldborsóleves csirkezúzával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

vajas galuska

Összesen 273 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

vajas galuska

Összesen 2184 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

vajas galuska

Összesen 41 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    647 micro
  • β-karotin
    2127 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    2020 micro
Összesen 273 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    143.2 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3842.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1826 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    4414.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2217 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    401 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    934 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    653 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    585 micro
  • α-karotin
    5174 micro
  • β-karotin
    17017 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    16160 micro
Összesen 2184 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    52 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 41 Kcal

Hozzávalók

leves

vajas galuska

Elkészítés

leves

  1. A csirkezúzát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és egy fazékban a zsíron megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott répákat, a zöldborsót, majd tovább dinszteljük.
  3. Ezután megszórjuk finomliszttel, elkeverjük, egy kicsit pirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük 3 liter vízzel.
  4. Beletesszük az ételízesítőt, az egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymát, a zellerzöldet, a félbevágott paprikát és paradicsomot, majd ízlés szerint sózzuk. Felforraljuk, majd lassú tűzön 30 percig főzzük.

vajas galuska

  1. A réteslisztből, tojásból és vajból az apróra vágott petrezselyemzölddel, kevés sóval lágy galuskatésztát keverünk, majd a forrásban lévő levesbe szaggatjuk egy teáskanál segítségével. 5 perc lassú forralással készre főzzük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3431
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 18.

Ajánló

Tálalás előtt kivesszük belőle a vöröshagymát, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldborsóleves csirkezúzával
Ligeti Károly 129 recept

A zúza nem mindenki kedvence, viszont aki szereti, az feltétlen híve, akár pörkölt, akár leves készül belőle.

Hozzászólások

Hozzávalók

leves

vajas galuska

Címlapról ajánljuk

További cikkek