Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabos húsgombócleves

Zöldbabos húsgombócleves
Zöldbabos húsgombócleves
145 perc / előkészület: 25 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepek alkalmával főzöm ezt a levest. Laktató, különlegesen finom. LEVESIMÁDÓKNAK ajánlom!

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A gombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított zöldséget aprítjuk, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A cukrot a zsiradékkal karamellizáljuk.
  3. Beletesszük a reszelt zöldséget, kaprot, és félpuhára pároljuk. Meghintjük a pirospaprikával, és felöntjük vízzel 3/4-ig a fazekat.
  4. A tejfölt a mustárral és pici vízzel összekeverjük. Beleöntjük ezt is. Fűszerezzük, felforraljuk a levesalapot.
  5. Elkészítjük a gombócokat. Keverőtálba tegyük a reszelt vöröshagymát, darált húst, tojást, rizst, lekapart fokhagymát.
  6. Tegyük hozzá a fent leírt fűszereket is. Kezünkkel gyúrjuk össze, majd formáljunk csinos kis gömböket. (Kb. 3 cm-es átmérőjű is lehet.)
  7. Belerakjuk a gombócokat a levesbe, majd főzzük 1,5 órán át közepes lángon.
  8. Lefedjük, néha megkavarhatjuk. Az utolsó 20 percben hozzárakhatjuk a zöldbabot. Ha az is puha, kész is van.
  9. Tálalásnál pici citromlé és 1-2 kiskanál tejföl mehet bele.


 

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 710
elküldve: 0
receptkönyvben: 123
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Csaba Magdi

Mióta szakács: 2011.05.10.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombóc leves zöldbabbal, zöldbabos gombócleves, ünnepi húsgombócleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ninane
Ninane Thu, 2013-06-20 22:34

Nagyon finom, emlékeztet a palóc levesre, amit szoktam készíteni. Egy kis krumplit még tennék bele legközelebb hogy még laktatóbb legyen. Köszönöm a receptet!

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Thu, 2013-06-20 23:19

Kedves Ninane !
Köszönöm a dicséretet ! Jön ismét a zöldbab szezon.. Most már kötelező lesz nekem is elkészíteni ismét...

295
napraforgó olaj 2 ek
sárgarépa 3 db
fehérrépa 3 db
tejföl 4 ek
mustár 2 ek
cukor 1 ek
zöldbab 15 dkg
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
kapor 2 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
víz 2 l
darált sertéshús 30 dkg
rizs 125 g
vöröshagyma 1 közepes fej
tojás 1 db
fokhagyma 2 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint