Nosalty Logó

Zöldbabos húsgombócleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csaba Magdi
Zöldbabos húsgombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 295 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 1768 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 51 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1257 micro
  • β-karotin
    3212 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 295 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2962.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1277 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2921 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2144 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    7542 micro
  • β-karotin
    19275 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2425 micro
Összesen 1768 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 51 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A gombóchoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A megtisztított zöldséget aprítjuk, vagy nagylyukúreszelőn lereszeljük.
  2. A cukrot a zsiradékkal karamellizáljuk.
  3. Beletesszük a reszelt zöldséget, kaprot, és félpuhára pároljuk. Meghintjük a pirospaprikával, és felöntjük vízzel 3/4-ig a fazekat.
  4. A tejfölt a mustárral éspici vízzel összekeverjük. Beleöntjük ezt is.Fűszerezzük, felforraljuk a levesalapot.
  5. Elkészítjük a gombócokat. Keverőtálba tegyük a reszelt vöröshagymát, darált húst, tojást, rizst, lekapart fokhagymát.
  6. Tegyük hozzá a fent leírt fűszereket is. Kezünkkel gyúrjuk össze, majd formáljunk csinos kis gömböket. (Kb.3 cm-es átmérőjű is lehet.)
  7. Belerakjuk a gombócokat a levesbe, majd főzzük 1,5 órán át közepes lángon.
  8. Lefedjük, néha megkavarhatjuk. Az utolsó 20 percben hozzárakhatjuk a zöldbabot. Ha az is puha, kész is van.
  9. Tálalásnál pici citromlé és 1-2 kiskanál tejföl mehet bele.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5083
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csaba Magdi 50 recept

Ünnepek alkalmával főzöm ezt a levest. Laktató, különlegesen finom. LEVESIMÁDÓKNAK ajánlom!

Hozzászólások

Ninane

Nagyon finom, emlékeztet a palóc levesre, amit szoktam készíteni. Egy kis krumplit még tennék bele legközelebb hogy még laktatóbb legyen. Köszönöm a receptet!

Csaba Magdi

Kedves Ninane ! Köszönöm a dicséretet ! Jön ismét a zöldbab szezon.. Most már kötelez? lesz nekem is elkészíteni ismét...

Hozzávalók

A leveshez

A gombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.